partij voor de dieren gaat aangifte doen

De Partij voor de Dieren gaat aangifte doen van bedreiging en geweld tijdens een protestactie in Dalfsen. Dat meldt RTV Oost. De bijeenkomst tegen mestvergisters van zaterdagochtend liep volledig uit de hand.

De partij voerde samen met omwonenden actie tegen een mestvergister in aanbouw. Ze wilden protestborden plaatsen, maar werden bedreigd door boeren die dat wilden verhinderen. Een protesterende vrouw zou zijn mishandeld. De politie heeft uiteindelijk ingegrepen.

Volgens de dierenpartij zijn de vergisters, waarvan er in Dalfsen eentje in aanbouw is, een gevaar voor de volksgezondheid en het milieu. Kamerlid Esther Ouwehand, die ook bij de actie aanwezig was, heeft al aangegeven deze kwestie in de Tweede Kamer te willen bespreken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.