Home / archiefcentraal / paarse groenten aan de orde van de dag

paarse groenten aan de orde van de dag

Paarse boerenkool, paars mosterdblad en regenboogsnijbiet. Je kent het misschien niet, maar Biogroenten@home heeft heerlijke tips met groenten die je misschien op het eerste gezicht niets zeggen.

Judith en Ruben begonnen in 2014 met hun bedrijf Biogroenten@home en hebben samen handmatig één hectare groenten geteeld in Balkbrug. Zij hebben onder andere paarse boerenkool, paars mosterdblad en regenboogsnijbiet geteeld. “Je zult denken, wat is paars mosterdblad? Dat kun je rauw door de stamppot doen, zoals andijvie of roerbakken met een ui en knoflook net als paksoi.”

Deze en andere biologische groenten uit de streek zijn bij Biogroenten@home te verkrijgen op bestelling, maar ook af te halen in Dalfsen. Ook kunnen de bestellingen worden bezorgd op andere plekken in het Vechtdal voor 2,50 euro per bestelling. Kies je de producten liever zelf uit? Elke zaterdag staat Biogroenten@home met een biologische groente- en fruitkraam in het centrum van Zwolle, van 9.00 tot 17.00 uur aan de Luttekestraat (tegen de grote kerk aan). En om het nog mooier te maken: elke zaterdag is er een actie. De vijftigste klant krijgt 50 procent korting op een maximaal bedrag van 30 euro.

Gezond leven

Bij Biogroenten@home kun je terecht voor biologische groenten en fruit. Je kunt er vergeten groenten krijgen, zoals schorseneren, pastinaak, aardpeer en wortelpeterselie uit de omgeving van Zwolle tot tropische gewassen zoals mango’s, gember en avocado. “Naast dat de groenten biologisch (dynamisch) zijn, is een aantal groenten ook gevitaliseerd. Deze groenten worden in de kas geteeld en worden bewaterd met vitaal water. De groenten hebben daardoor een heerlijke smaak en zijn gezonder dan gangbare groenten. Een gezond leven begint bij gezond eten.”

De reacties van klanten zijn tot nu toe, laten Ruben en Judith weten, lovend. “Vooral over de versheid, betere smaak, langer houdbaar, diversiteit en het aanbod van lokale groenten. Naast groenten en fruit, bieden we ook een aantal biologische kruidenierswaren aan. Bijvoorbeeld honing uit Lelystad (Oostvaardersplassen) en ander broodbeleg, thee, noten en producten voor de warme maaltijd. En om het de klant makkelijk te maken, hebben we ook een pinautomaat.”

Komend teeltseizoen gaat Biogroenten@home een kas huren in Punthorst en in mei zullen alweer de eerste groenten van eigen teelt verkocht worden, zoals spinazie en rucola. “We zijn nog op zoek naar een hectare grond in de omgeving van Dalfsen/Zwolle om biologische groenten te telen. Voor meer informatie over Biogroenten@home volg je ons op www.facebook.com/biogroentathome of mail naar biogroenten@outlook.com.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.