Home / archiefcentraal / oud lerares boslust maakt speciaal boek

oud lerares boslust maakt speciaal boek

Met de komst van een speciaal picto-verhalenboek komt de droom van Betsie Kroon-Wijnbergen uit. De oud-lerares van de Boslust in Ommen, van 1971 tot 2013, had al tijdens haar werk het idee om een boek samen te stellen met pictoverhalen. Toen kwam het er niet van. Maar eenmaal met (pre-)pensioen is het er wel van gekomen. “Net voordat het gebouw van de Boslust wordt afgebroken kan ik het boek overhandigen”, vertelt Betsie blij.

“Het is een picto-verhalenboek. Dat wil zeggen dat heel veel leerlingen van de Boslust dit kunnen lezen. Zij leren lezen via picto’s, als voorloper op het reguliere lezen. Sommige kinderen blijven staan op het niveau van pictolezen. Zij hebben nu eindelijk een eigen leesboek. Alle illustraties zijn gemaakt door Boslustleerlingen, onder leiding van hun tekendocent Arja Meijer.”

Het boek werd vorige week aangeboden aan logopedist Petra Baron. “Zij heeft meegedacht en gebruikt het in haar logopielessen. Het is dus echt een boek vóór en dóór Boslustleerlingen. Door alle mooie illustraties kan het boek zelfs als prentenboek gebruikt worden. Picto-lezen is een onderdeel van de methode ‘Lezen moet je doen’. Aan het tot stand komen van deze methode heb ik ook mee mogen werken destijds.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.