ommen filmlocatie voor the passion ommen

U heeft misschien wel iets opvallends gezien de afgelopen zaterdagmiddagen in Ommen. Zo niet, dan ga ik er hier graag wat verder op in. Ommen was deze dagen namelijk het toneel van een vertolkt stukje Bijbel. Scènes voor the Passion Ommen zijn namelijk opgenomen in het centrum. In deze scènes heerste onrust, maar ook was er ruimte voor vriendschap. Gezien werd hoe Jezus werd opgepakt en hardhandig bewerkt door een boze, schreeuwende menigte. En vanaf het terras bij de Herberg, verviel Petrus in ontkenning. Er was echter ook de innige band te zien die Jezus had met zijn leerlingen, zijn vrienden. Na een gemoedelijk potje poolen, gaan ze al pratend de stad in.

De band die Jezus had met zijn vrienden, wordt ook een beetje duidelijk tijdens een oefenavond waarin alle discipelen heden ten dage voor het eerst bij elkaar komen. Na een voorstelrondje en wat toneel- en dramaoefeningen, blijkt iedereen het goed met elkaar te kunnen vinden en draait het uit op een hele gezellige avond. Misschien heb ik hierin een glimp van het verleden kunnen zien?

Robin Withaar uit het bestuur benadrukt deze vriendschapsband in zijn motivatie. Hij geeft aan dat zich in zijn dagelijkse leven vaak alleen voelt in zijn geloof: “Het lijkt niet meer van deze tijd om te geloven, toch zijn er genoeg mensen (ook om mij heen) die de Hemelse Vader kennen. Meewerken aan het organiseren van The Passion helpt mij om meer met andere jongeren in contact te komen die ook geloven waardoor mijn eigen geloof weer meer gevoed wordt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.