nieuwleusen wint en passeert hardenberg85

Nieuwleusen heeft in de strijd om de bovenste plaatsen in de zaterdag 3e klasse C een belangrijke overwinning geboekt. Het won met 1-2 uit bij Hardenberg’85 en passeert daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

Beide ploegen hadden tot vanmiddag 27 punten bij elkaar gevoetbald en in een echt ‘zes punten duel’ zou dus beslist gaan worden wie voorlopig de derde plek in handen zou mogen nemen. Het werd dan ook in de eerste helft een gelijk opgaande strijd.

In de 34e minuut kwam Nieuwleusen nog wel op voorsprong door een benutte penalty van Tom Odink. Zo’n acht minuten later trok Hardenberg’85-topscorer Rick Broek de stand echter weer gelijk waardoor beide ploegen met 1-1 de kleedkamer op zochten.

In de tweede helft kwam Nieuwleusen vervolgens het beste uit de kleedkamer. De bezoekers hadden het betere van het spel en Hardenberg’85 wist er voetballend niet meer goed uit te komen. Odink loste namens Nieuwleusen al een waarschuwingsschot af, zijn knal spatte op de kruising uiteen, voordat de bezoekers de wedstrijd naar zich toe trokken.

Door goed werk van Odink kon Sander van de Klocht in de 78e minuut Nieuwleusen naar een 1-2 voorsprong schieten. Nieuwleusen trok deze voorsprong in een sterke tweede helft over de streep waardoor het op basis van deze helft dan ook een verdiende overwinning boekte.

Nieuwleusen staat nu op een knappe derde plek in 3C en bevindt zich qua verliespunten zelfs op de tweede plaats (Hatto Heim heeft één punt meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld). De achterstand op koploper ZAC lijkt vooralsnog echter (nog) te groot. Volgende week mag Nieuwleusen weer op het eigen sportcomplex Het Klaverblad aantreden. Het krijgt dan bezoek van Bergentheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.