Home / archiefcentraal / nieuwe gynaecologen saxenburgh groep

nieuwe gynaecologen saxenburgh groep

Sinds dit jaar werken er twee nieuwe gynaecologen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Met het aantrekken van deze vaste krachten steekt de Saxenburgh Groep, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt, in op versteviging van de verloskundige en gynaecologische zorg in de regio.

Gynaecologen Mesrure Kaplan en Monique Wüst zijn al zeven jaar vertrouwde gezichten voor vrouwelijke patiënten in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Samen met hun twee nieuwe collega’s gaan zij dit jaar ambitieus van start. Nieuwkomers Noortje Jansen en Olga Kaufmann hebben er zin in. “Met mijn roots in het zuiden van het land was het een hele stap om naar Hardenberg te komen, maar het bevalt nu al goed en daar werkt het fraaie landschap in het Vechtdal zeker aan mee”, laat Jansen weten.

“Onze vakgroep bestaat nu uit vier vrouwelijke gynaecologen. Met de versterking van de twee nieuwe vaste collega’s zijn we het jaar 2015 vol goede voornemens gestart en die gaan we uitvoeren ook,” vertelt Mesrure Kaplan. “We willen onze patiënten nòg meer bieden en vooral aan hun specifieke wensen voldoen. Elke patiënt zal zoveel mogelijk haar ‘eigen’ gynaecoloog krijgen, een vast en vertrouwd gezicht vanaf het eerste contact. Hierdoor kunnen we een nog betere band opbouwen met de patiënt. Hier geven wij hoge prioriteit aan.”

Fors uitgebreid

De hulp die de gynaecologen kunnen bieden is fors uitgebreid. Er zijn meer operatieve mogelijkheden en er is intensiever overleg met collega’s uit Zwolle over zeldzame afwijkingen. “We kunnen vrijwel elke operatie in Hardenberg bieden en daar zijn we trots op”, aldus Kaplan. “We zijn en blijven algemeen gynaecoloog, wel met ieder een specifiek aandachtsgebied. Jansen voegt eraan toe, dat zij weliswaar elk hun specialiteit verder ontwikkelen, maar dat zij vrije artsenkeuze voor hun patiënten heel belangrijk vinden. “De keuze blijft aan de patiënt.”

Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in trainingen van nieuwe operatiemethoden. “Ruim twee jaar voeren wij naar volle tevredenheid van onze patiënten baarmoederverwijdering uit via een kijkbuis. En dat wordt lang niet in elk ziekenhuis aangeboden,” vertelt Kaplan niet zonder trots. De operatie kan, afhankelijk van de gezondheidssituatie van de vrouw, al binnen vier weken plaatsvinden. “Het herstel is bovendien sneller dan de buikoperatie van vroeger en de pijn na de operatie minimaal. In dit tijdperk is er geen plaats meer voor lange wachttijden en is het hervatten van werk of je rol als moeder steeds belangrijker geworden.”

Kaplan vervolgt: “Wij gaan met onze tijd mee en blijven investeren in nieuwe methoden.” Als voorbeeld noemt ze de verzakkingsoperatie waarbij het optrekken van de baarmoeder gebeurt zonder matje.

De gynaecologen zijn heel blij met tips van hun patiënten over hoe zij hun zorg nog beter kunnen inrichten. “Laat het ons weten,” roept Mesrure Kaplan op. “Onze hoofdopdracht blijft uiteraard kwaliteit van zorg bieden!”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.