Home / archiefcentraal / nederlandschoon gamebus bij sjaloom

nederlandschoon gamebus bij sjaloom

De kinderen van basisschool Sjaloom nemen deel aan de landelijke wedstrijd van NederlandSchoon. Op vrijdag parkeerde de speciaal hiervoor ingerichte ‘NederlandSchoon Gamebus’ op het plein van de basisschool in Dalfsen.

Het is eerst even aftasten, maar al snel zijn de kinderen druk in de weer met verschillende spannende games. “Ik verwachtte iets anders, maar het is wel gaaf”, aldus een van de scholieren. In de spellen zit veel informatie over zwerfafval verwerkt. Weet jij bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat kauwgom is afgebroken? Na afloop krijgen alle kinderen een puntenslijper in de vorm van een prullenbak.

In de Gamebus spelen groepjes kinderen uit de groepen 5 tot en met 8, vier verschillende zwerfafvalgames. In de spelletjes voeren ze in een virtuele stad, met poppetjes met hun eigen gezicht erop, diverse schoonmaakacties uit. Elke schoonmaakactie direct effect. De kinderen horen meer vogels fluiten, de stad wordt steeds zonniger en in beeld verschijnen steeds meer blije, spelende poppetjes. Op deze manier leren de leerlingen spelenderwijs zorg dragen voor hun leefomgeving.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.