Home / archiefcentraal / n340 ondernemers slaan handen ineen

n340 ondernemers slaan handen ineen

De Industrieclub Dalfsen, Industriële Kring Avereest, Industriële Kring Hardenberg en VNO-NCW regio Zwolle hebben de handen ineen geslagen en spreken hun bezorgdheid uit over de voorliggende plannen van de provincie Overijssel. “Voor de ondernemers uit de regio, maar met name uit het Vechtdal, is de N340 een cruciale verkeersader. De minimale variant met een extra linksaf strook biedt onvoldoende soelaas voor een veilige doorstroming tussen Zwolle en Hardenberg. Vanuit het bedrijfsleven is de bereidheid aanwezig om mee te denken over een adequate oplossing.

Het voorstel van de ChristenUnie Overijssel is een stap in de goede richting en zorgt voor een goede basis voor veilige verbinding. We roepen de andere politieke partijen dan ook op om in te stemmen met deze motie”, aldus de ondernemers uit het Vechtdal.

Cruciaal en noodzakelijk

In het Vechtdal bevinden zich veel bedrijven die een groot economisch belang hebben bij een betere en snellere verbinding met Zwolle en de A28 vanuit Hardenberg. Een betrouwbare reistijd is voor deze ondernemers essentieel. De N340 is vooral in de spits erg druk, waardoor de doorstroming vermindert en het verkeer vastloopt. In de voorliggende plannen wordt nagenoeg geen rekening gehouden met een van de belangrijkste knelpunten: knooppunt Varsen. De aanpassing van dit knooppunt is cruciaal en uiterst noodzakelijk om het verkeer vlot en veilig te kunnen laten doorrijden. De ondernemers uit het Vechtdal pleiten naast betere aanpak van Varsen voor snelle aanpak van verbetering N340. Alleen al de komst van IKEA op Hessenpoort bij Zwolle maakt een snelle verbetering van de N340 hard nodig.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.