marienberg verliest oefenduel in eigen huis

Afgelopen zaterdag stond voor Mariënberg het oefenduel met Hardenberg ’85 op het programma. Mariënberg verloor de wedstrijd met 2-4 en Alfred Dorgelo stuurde ons onderstaand verslag toe.

In een bij vlagen leuke oefenpot wist Hardenberg’85 met 4-2 te winnen van gastheer Mariënberg. Die vooral in het eerste bedrijf niet altijd thuis gaven.

Op een zonnig Westerpark was het ideaal weer om te voetballen. Een strakke grasmat die zonder schade uit de winterstop lijkt te zijn gekomen. Toch was het Mariënberg die simpel op voorsprong kwam. Kevin Bolks schoof handig de bal onder de doelman van Hardenberg door, 1-0.

Lang genoot Mariënberg niet van de verkregen voorsprong. Roy Meijerink mocht naar hartelust kappen en draaien in de vijandelijke zestien en punterde de 1-1 binnen. Wie anders dan doelpuntenmachine Rick Broek tekende voor de 2-1. Hij kopte fraai de 1-2 achter de kansloze Chris Regeling. Mariënberg had enkele dotten van kansen maar verder dan een afgekeurde goal en een bal op de paal kwamen de Westerparkbewoners niet.

Toch gingen de roodzwarten en blauwen rusten met een gelijke stand. André Plaggenmars knalde snoeihard, van redelijke afstand, de 2-2 tegen de touwen.

De tweede helft kabbelde als een rustig haardvuurtje verder, het publiek stond of er ging er niet eens goed voor zitten. Het was zo’n dag dat de eerste zonnestralen louter tevreden gezichten opleverde dan fronsende voorhoofden.

Out of the blue (leuk woordgrapje….Duzz!) kwam Hardenberg’85 op de 2-3. Eerlijk is eerlijk, het was een fantastisch doelpunt die via de onderkant van de winkelhaak het gras achter het witte kalklijntje heerlijk kuste. Dat het ook nog 2-4 werd was leuk voor de statistieken.

Ondanks het gemis van vele geblesseerde en afwezige spelers. Zo ontbraken de broertjes Hofsink, Rolf en Edwin, bijvoorbeeld was het zekers niet verkeerd om te oefenen. De toekomstig trainer van Mariënberg, Hans Pullen, gaf wel zijn visitekaartje af. Hij liet zien dat hij met zijn elftal in twee seizoenen meer dan uitstekend werk heeft geleverd op het sportpark van Hardenberg’85. Een gedreven jong team, wat fris van de lever speelt en met het nodige elan. De hand van Pullen is duidelijk zichtbaar. Hij kan volgend seizoen mooi verder borduren op het werk wat Wagt reeds voor hem heeft opgeknapt, zij het wel met enkele mutaties.

Aanstaande zaterdag gaan wij weer voor het echie…. Quick’20 uut Oldenzaal komt dan op bezoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.