Home / archiefcentraal / kijk op het vechtdal respect

kijk op het vechtdal respect

Mij is altijd geleerd door mijn ouders dat je je medemens op dezelfde manier moet behandelen zoals je dat zelf ook graag zou wensen. Deze wijsheid hebben mijn vrouw en ik ook doorgegeven aan onze kinderen.

Mensen mogen elkaar met wederzijds respect op een positief kritisch wijze volgen, aanspreken en met elkaar over onderwerpen discussiëren. Dat is goed, we leven in een open democratische samenleving en willen graag voor een ieder het goede. Het is goed dat we elkaar scherp houden.

Mensen mogen elkaar wel eens vaker in de ogen kijken als men met elkaar wil discussiëren over actuele onderwerpen, in plaats van, zoals dat nu veel gebeurd, op anonieme wijze via social media. Soms op een manier die respectloos en onbeschoft is. Ik wil hiermee niet zeggen dat twitteren niet goed is, integendeel ik doe het zelf ook. Kleine korte berichtjes over wat er in de directe omgeving gaande is, zodat mensen hier kennis van kunnen nemen, is goed .

In de gemeente Dalfsen hebben we een anonieme twitteraar die er tweets uitgooit onder pseudoniem.

Deze anonieme twitteraar trekt de zaken uit zijn verband, beschuldigt mensen en maakt mensen belachelijk. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de goede zaak verdienen dit niet en haken dan door zulke aantijgingen voortijdig af. Ik vraag mij dan ook af, waarom twittert iemand zo en wat wil hij hiermee bereiken?

Als we integer, met respect, open vizier en eigen identiteit met elkaar omgaan is er veel te winnen.

Het is te gemakkelijk iemand anders anoniem te bestoken met verdachtmakingen. Dit geeft alleen maar verliezers. Laten we respectvol met elkaar omgaan.

Klaas Agricola

Wethouder

Twitter: @klaasagricola

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.