Home / archiefcentraal / kapotte wiek van konijnenbelt gehaald

kapotte wiek van konijnenbelt gehaald

De kapotte wiek van molen ‘De Konijnenbelt’ in Ommen wordt morgen met een hoogwerker van de kop van de molen gehaald. Dat meldt RTV Oost. De Wiek gaat op een vrachtwagen naar een restaurateur in Aalten. De ruim 200 jaar oude monumentale korenmolen is sinds augustus vorig jaar vleugellam, omdat één van de vier wieken door een valse wind op de rieten kap van de molen kapot sloeg.

Daardoor kon de molen lange tijd niet draaien. Omdat de as waaraan de vier wieken vast zitten ook nog eens scheef in de kop van de molen kwam te liggen vormde de molen ook een gevaar voor de omgeving. Reden waarom de Stichting Ommer Molens haast heeft met de restauratie. De gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar om de wiek, het rieten dak en de as in de molen te maken. Als alles volgens plan verloopt, en de kapotte wiek gemaakt is, kan molen “De Konijnenbelt” langs de vecht bij Ommen in mei weer draaien.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.