juventagoedeorde wint door wilskracht

Het eerste team van korfbalvereniging Juventa/GoedeOrde heeft zaterdag thuis gewonnen van Thrianta uit Hoogeveen met 19-15.

Harry Meijer stuurde onderstaande verslag.

Zaterdag 31 januari 2015 trad de eerste formatie van Juventa/GoedeOrde thuis aan tegen Thrianta uit Hoogeveen. Op papier een uitdagende wedstrijd. Beide ploegen stond namelijk met elf punten gelijk in de rangschikking. Juventa/GoedeOrde had zowel op het veld als in de zaal dit seizoen driemaal verloren en wilde aan deze negatieve spieraal nu wel eens een einde maken.

Het begin van de wedstrijd was voor Juventa/GoedeOrde. Binnen vier minuten was het 2-0, ondanks dat een strafworp werd gemist. Thrianta kwam binnen enkele minuten door fraaie doelpunten weer langszij. Wellicht was dat de aanleiding dat Juventa/GoedeOrde in deze periode minder goed ging spelen. Er kwamen gemiste kansen, waaronder weer een strafworp, en het spel van de thuisploeg werd onzuiver. Kortom de eerste formatie was tot tien minuten voor tijd niet meer scherp. Het resultaat was een 4-6 achterstand. Daarna braken er vijf minuten aan dat Juventa/GoedeOrde liet zien dat het wel degelijk kan aanvallen. De tegenstanders werden in de aanval een paar keer mooi uitgespeeld door het zogenaamde dubbelen. Jammer dat dit in de laatste minuten weer verzwakte, zodat de tegenstander met een voorsprong 7-8 de rust inging.

Juventa/GoedeOrde begon net als in de eerste helft met doelpunten maken. Thrianta wist ook dit weer te pareren en door het onnauwkeurige spel van Juventa/GoedeOrde kwam de tegenstander met tien minuten spelen voor 10-13. Menig aanhanger van Juventa/GoedeOrde vreesde weer een herhaling van de vorige wedstrijden tegen Thrianta. Echter er kwam een ommekeer in de wedstrijd. Coach Jaap Dam bracht een wissel die in de loop van de wedstrijd ditmaal goed uitpakte. Het tweede aanvalsvak kon door goed samenspel tot menig doelpunt komen. Een belangrijk aandeel hierin had Wilco Hennink die met het maken vijf doelpunten een behoorlijke kentering bracht in de wedstrijd. Na een kwartier was de stand gelijk 15-15. Het laatste kwartier was geheel voor Juventa/GoedeOrde zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht en liet daarmee zien dat het team de beschikking heeft over een behoorlijke wilskracht. Juventa/GoedeOrde liep in tien minuten uit naar een voorsprong van drie doelpunten. Bij Thrianta lukte mede daardoor in deze fase niet veel meer. Juventa/GoedeOrde speelde de wedstrijd uit en maakte in de 28e minuut met een uitgespeeld doelpunt een einde aan deze wedstrijd. Een terechte uitslag van 19-15.

Juventa/GoedeOrde doet door deze winst weer mee om de bovenste plaatsen in de poule. Volgende week is de wedstrijd tegen en in Huizen en begint om 16.30 uur. Echter zaterdag is er voor de reserves van Juventa/GoedeOrde de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het speelt in de laatste fase van de competitie tegen de medekoploper ASVD/Kwoot in Dronten. Reden om ditmaal de reserves aan te moedigen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.