Home / archiefcentraal / jaarlijkse anti watjes rit voor mg cabriorijders

jaarlijkse anti watjes rit voor mg cabriorijders

Traditioneel wordt er elk jaar in hartje winter door de MG Car Club Holland, regio IJssel-Vecht, de ‘Anti Watjes Rit’ verreden. Het is de gewoonte om dan na een lange winterstop de MG-cabrio weer van stal te halen voor een frisse neus. Vereisten zijn een droge, maar koude dag zonder pekel op de wegen, een Cabrio met de kap omlaag en warme kleding.

De tocht van ongeveer 65 kilometer voert door een mooi gedeelte van Salland om te eindigen bij Café De Nieuwe Brug aan de Lemelerweg 13 in Ommen. Daar staat een warme kop soep met broodje klaar om de kou te verdrijven en gezellig na te praten over wat iedereen de afgelopen winter aan zijn oldtimer heeft gesleuteld en waar we het komende seizoen gezellig gaan toeren.

Omdat vanwege nieuwe belastingmaatregelen vele klassiekers van december tot februari niet de weg op mogen, is de datum dit jaar vast gesteld op zondag 1 maart, om zodoende alle oldtimers mee te kunnen laten doen (de datum onder voorbehoud, bij slecht weer een week later). De start vindt plaats bij Café Restaurant De Mansier in Oudleusen. Leden van de MG Car Club Holland en belangstellenden met een open MG-cabrio zijn welkom vanaf 10.30 uur bij De Mansier. Daar zal de koffie klaar staan. De rit start om 11.30 uur.

Ook niet-leden van de MG Car Club zijn welkom om met een open MG deel te nemen, dit als kennismaking met de club. Het wordt een leuke rit met een eenvoudige, duidelijke routebeschrijving. Deelname kost 7,50 euro per persoon voor de afsluitende maaltijd. Voor de eerste 25 equipes die zich aanmelden, is er een leuke verrassing. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd in verband met de planning. Een kort mailtje aan jabulani@hetnet.nl wordt op prijs gesteld met vermelding van naam, aantal personen, type auto, en wel of niet lid zijnde van de MG Car Club Holland. Meer informatie is verkrijgbaar bij Dick Schneider via 06-20000261.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.