in beeld bikkelen op de mountainbike

Onder perfecte weersomstandigheden hebben zondag honderden mountainbikers meegedaan aan de Wilgenweard Wintermarathon. Het was alweer de tiende keer dat deze unieke 3-sterren mountainbiketocht onder de vlag van de NTFU werd georganiseerd. Johan Wolff maakte een prachtige fotoreportage.

‘Hoewel de voorspellingen deze week anders deden vermoeden, waren de weergoden de rijders ook dit jaar zeer gunstig gezind. Al begon de dag met wat lichte regen en hagel, in de loop van de ochtend liet ook de zon zich regelmatig even zien. Perfecte omstandigheden voor deze tiende editie.

Zo’n 850 mountainbikers trotseerden de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft. De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als top evenement met een 3 sterren kwalificatie.

In totaal kon er 3 afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Besthmenerberg naar Junne en van daaruit terug door Beerze en opnieuw door het gebied rondom de Besthmenerberg en de Lemelerberg richting Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

De deelnemers die hadden gekozen voor de 104 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de tweede doorkomst op de Besthmenerberg via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn. Rond half 5 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.

Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 28 februari 2016. Meer info en foto’s: www.wintermarathon.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.