Home / archiefcentraal / hendrik bekedam 25 jaar op de buhne

hendrik bekedam 25 jaar op de buhne

Een prestatie van formaat, 25 seizoenen op de planken! Hendrik Bekedam begon ooit, in 1987, zijn toneelcarrière bij de Christelijke Plattelands Jongeren (CPJ) met het blijspel ‘Bloemen voor Barbara’. De CPJ is in 1990 opgeheven en is men zelfstandig verder gegaan onder de naam ‘De Kleine Kunst’. Destijds speelde men nog in de Dalfser Poort, maar na de laatste verhuizing vanaf ‘Pniël’, in 2008, is ‘De Overkant’ de plek waar hij zijn kunsten vertoont.

Hendrik is van alle markten thuis op het toneel en speelde diverse personages. Kolonel, inspecteur van de AID, boerenknecht, huisknecht en ook meerdere malen vertolkte hij de rol van postbode met verve. Hij heeft zelfs als kamermeisje op het toneel gestaan.

Op enkele seizoenen na heeft Hendrik onafgebroken op de planken gestaan, waarbij er natuurlijk ook geleerd moest worden. Dit leren gebeurde veelal in de melkput waar de kopieën van het toneelboekje werden opgehangen, succes verzekerd. Met de intrede van de melkrobot is dit over, maar ook daar heeft Hendrik wel iets op gevonden. Naast het spelen vervult hij een actieve rol binnen de vereniging waarbij een stuk promoten en sponsoring op zijn bordje ligt.

Hendrik, van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en hopelijk mag iedereen nog vele jaren van je spel genieten.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.