Home / archiefcentraal / gebo tours veilig op weg

gebo tours veilig op weg

Touringcarbedrijf Gebo Tours uit Nieuwleusen heeft onlangs het handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) met vijf jaar verlengd. De ondertekening vond plaats door Inspecteur-Generaal van de inspectie, mevrouw J. Thunnissen.

Om voor een handhavingsconvenant in aanmerking te komen moeten onder andere de beheersmaatregelen voor veiligheid, kwaliteit en interne controle goed zijn. “Het toezicht door de inspectie wordt verminderd, maar dat wil niet zeggen dat we kunnen doen wat we willen.

Integendeel, waar voorheen steekproefsgewijs werd gecontroleerd, controleren we nu zelf alle ritten en sturen we deze informatie door naar de inspectie. Alles is gericht op het inzicht krijgen in risico’s en op continue verbetering”, aldus Dennis Seinen, kwaliteitsmanager bij Gebo Tours.

Om in aanmerking te komen voor een convenant dient naleving van de wetgeving bovengemiddeld te zijn. Gebo Tours onderscheidt zich hiermee, samen met andere convenanthouders, ten opzichte van haar concurrenten. Voor de klant betekent dit een extra zekerheid en waarborging van de kwaliteit.

Veiligheid en innovatie staan bij Gebo Tours hoog in het vaandel. Alle touringcars zijn 24 uur per dag live te volgen op kantoor. Daarnaast is een aantal touringcars uitgerust met een systeem dat de chauffeur controleert op vermoeidheid en afleiding (een camera volgt constant de bewegingen van de ogen van de chauffeur – red.). Ondanks het feit dat touringcarvervoer één van de meest veilige vormen van vervoer is, wordt met dit paar ‘extra ogen’ de veiligheid nóg verder vergroot. De verlenging van het convenant is een kroon op de kwaliteitsambitie van Gebo Tours.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.