eindevenement make the match groot succes

De eiersnijder van team “Gebakken ei’ uit klas 1kt1 heeft de vakjuryprijs gewonnen tijdens het eindevenement van het techniekproject Make the Match op de Nieuwe Veste in Hardenberg. Samen met andere teams presenteerden ze dinsdag hun zelf ontworpen producten aan ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Tijdens het goed bezochte eindevenement werd ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

Leerlingen bedenken volop slimme ideeën!

De leerlingen hebben de afgelopen maanden in de les hard gewerkt aan hun idee voor Make the Match, een lesprogramma in wedstrijdvorm. De opdracht: bedenk in teams een product en werk dat uit. Dat kon een product zijn van hergebruikte materialen (categorie Recycle) of een hulpmiddel voor lichamelijk beperkten of ouderen (categorie Zorg). Een vakjury, samengesteld uit Jeroen Oomkes van Make the Match en Johan Horsman van het RTC Hardenberg, koos tijdens de projectafsluiting op 17 februari het beste idee uit. Vrienden, familie en vrienden konden online ook hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Presentatie voor jury

Als een echt bedrijf presenteerden de teams hun product aan de jury. In de schoolzaal van De Nieuwe Veste hadden alle teams hun eigen kraam ingericht waar zij hun product tentoonstelden en uitleg gaven. De aanwezige supporters waren onder de indruk van de resultaten. De vakjury gaf een compliment aan alle teams: alle leerlingen hadden goed werk geleverd en kregen allemaal een medaille en een certificaat. Voor de winnaars waren er prachtige bekers.

Winnaars

Zou de recycle 3D winnen, werd het de eiersnijder, de krukhoes of misschien toch de zoutstrooier? De prijsuitreiking van Make the Match bleef tot het einde spannend voor de eerste klas 1kt1 van onze school. Uiteindelijk werden de prijswinnaars bekend gemaakt:

Winnaar vakjuryprijs

Team “Gebakken ei” met de eiersnijder

Winnaar publieksprijs

Team “Recycle met Atilla” met recycle 3D

Techniek is meer dan

Make the Match wordt aangeboden door TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Make the Match is bedoeld om jongeren en hun ouders te laten zien dat techniek meer is dan je denkt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.