Home / archiefcentraal / drukke open dag alfa college hardenberg

drukke open dag alfa college hardenberg

Het Alfa-college in Hardenberg kan terugkijken op een geslaagde Open dag. De jaarlijkse Open dag werd vorige week woensdag in het LOC-gebouw gehouden. Er heerste een fijne sfeer en het was het gezellig druk.

De school voor middelbaar beroepsonderwijs mocht zo’n 600 potentiële studenten verwelkomen, een prachtig resultaat! De bezoekers werden ontvangen door studenten van de opleidingen Secretarieel en SAW. Verreweg de meeste interesse ging uit naar Zorg en Welzijn, maar ook Facilitaire Dienstverlening, Horeca en Transport & Logistiek hadden veel belangstelling. Transport & Logistiek van het Alfa-college werd in de landelijke keuzegids MBO 2015 voor de derde keer op rij verkozen als beste van Nederland in deze categorie.

Er was veel te zien, te doen en te beleven op de Open dag. Zo waren studenten van de opleiding Onderwijsassistent en SAW te bewonderen als levende standbeelden. Studenten Horeca verzorgden in samenwerking met de Visgilde uit Hardenberg demonstraties in de demonstratiekeuken. Naast docenten, studenten en loopbaanadviseurs waren er ook diverse bedrijven aanwezig om jongeren en hun ouders/verzorgers te informeren over de verschillende mbo-opleidingen en de aansluiting op de arbeidsmarkt.

Informatieavond

Twijfel je nog over de mbo-opleiding die je wilt gaan volgen? Kom dan naar de informatieavond Studiekeuze MBO op donderdag 26 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Ook is het mogelijk om een dagje met een opleiding van het Alfa-college mee te lopen. Aanmelden kan via www.meelopenmbo.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.