Home / archiefcentraal / discussieavond d66 over ov in vechtdal

discussieavond d66 over ov in vechtdal

De bereikbaarheid in Overijssel is redelijk goed. Toch zijn er nog knelpunten. D66 maakt zich zorgen over deze knelpunten en verminderde leefbaarheid door autogebruik. D66 gelooft dat er nog een wereld aan mobiliteit te winnen is. Daarom organiseert zij op 5 maart een discussie-avond over dit thema in Het Oude Station van Dalfsen.

Fietsen is schoon en gezond. De fiets is het startpunt in het denken over mobiliteit. D66 stelt vast dat fietsverbindingen tussen woonkernen soms meerdere wegbeheerders hebben. Belangrijk is dat de provincie hier de regie neemt. Als fietsers misstanden gemakkelijk online kunnen melden, kan de provincie een probleem sneller oppakken. Fietsers zijn kwetsbaar en daarom streeft D66 naar een volwaardige plek voor de fietser in verkeersmodellen.

D66 streeft naar toegankelijk en bereikbaar openbaar vervoer voor iedereen in Overijssel. Op het platteland is daarvoor maatwerk nodig, bijvoorbeeld rond vraaggericht openbaar vervoer. Het is zaak dat de provincie hiervoor samen met gemeenten en inwoners oplossingen vindt. D66 zet in op een goede aansluiting van de fiets op het openbaar vervoer. D66 stelt dat dit streven in de opdrachtverlening aan vervoerders terug moet komen. De provinciale bijdrage aan het openbaar vervoer blijft nodig.

Discussieavond

Op initiatief van D66 Vechtdal wordt er op 5 maart a.s. in Het Oude Station van Dalfsen een discussie gevoerd met alle betrokkenen bij het Openbaar Vervoer in Overijssel, het Vechtdal in het bijzonder. Leden van de Statenfractie, wethouders van de drie Vechtdal-gemeenten en de reizigersvereniging Rover zijn uitgenodigd om aan de discussie deel te nemen. Daarbij zijn de gebruikers van het Openbaar Vervoer in het Vechtdal, de reizigers zelf, van harte uitgenodigd. De avond begint om 20:00 uur in Het Oude Station in Dalfsen, makkelijk bereikbaar met trein en bus.

D66 kiest voor

• Méér vervoer op maat, en zo min mogelijk lege bussen;

• Goede aansluitingen tussen fiets, trein en bus;

• Behoud van de provinciale bijdrage aan het openbaar vervoer;

• Verdubbeling van het enkelspoor tussen Deventer en OLS op de agenda voor het meerjarenprogramma infrastructuur en transport te zetten.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.