dames asc62 wint met 1 3 van be quick28

Het eerste damesteam van voetbalvereniging ASC’62 uit Dalfsen heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van Be Quick’28 in Zwolle. Door deze overwinning stroomt ASC’62 op naar de subtop.

Fenna Borger stuurde onderstaand verslag.

ASC’62 liet er deze middag geen misverstand over bestaan. Er moest gewonnen worden om de huidige subtop in deze klasse nog serieus onder druk te kunnen zetten. Met een aanvallende spelopvatting kwam de ploeg uit Dalfsen al vroeg op voorsprong. Door vroeg druk te zetten op de defensie van Be Quick ’28 kwam Alie Tempelman op de achterlijn bij Be Quick ’28 in balbezit. De toeschouwers op de tribune gingen alvast staan maar toch was het nog een lastige bal om binnen te tikken. Toch, na een fraaie kapbeweging waardoor de nog in de weg staande tegenstander werd uitgekapt, wist Alie Tempelman overtuigend de 0-1 op het scorebord te zetten.

De Zwollenaren waren niet echt onder de indruk van deze tegenslag en probeerden via goed positiespel de aanval te zoeken. En dat lukte waardoor het spel zich verplaatste van de ene naar de andere kant van het veld. Enkele minuten later, zo rondom de 15e minuut kreeg Ingrid Lans de bal aangespeeld en haar schot leek over te gaan maar daalde precies op tijd doordat er nog een speler van Be Quick aanzat en verdween onberispelijk in de bovenhoek. Voor even was het stil op het hoofdveld van het Zwolse sportpark aan het Stadionplein. Deze stilte kwam niet alleen omdat sommigen dachten dat de bal was overgegaan en in de ballenvanger was verdwenen. Want al snel kwam het besef dat dit misschien wel eens één van de mooiste doelpunten zou kunnen zijn, dat ooit op dit sportpark is binnen geschoten.

Ook van deze tegentreffer leken de stadsbewoners niet onder de indruk en zij bleven ijverig zoeken naar de aansluitingstreffer. En deze leek er ook te komen maar de spits van Be Quick’28 schoot op de paal. Ook ingrijpen van de doelman aan Dalfsense kant voorkwam tot twee keer toe, de aansluitingstreffer. Toch viel door een onachtzaamheid op het middenveld van de ploeg uit Dalfsen de onvermijdelijke 1-2. Met deze stand werd de rust gehaald.

In de tweede helft was het opnieuw ASC’62 dat het spelbeeld bepaalde waarbij de ploeg uit Zwolle bij vlagen wel het initiatief wist over te nemen. Maar dat duurde nooit lang. Er is een naam voor het voetbal dat ASC’62 deze middag op de mat wist te leggen. De onverzettelijkheid straalde er van af maar ook het gemak waarmee de aanvallen van de tegenstander onschadelijk werden gemaakt en de wijze waarop ASC zelf telkens het doel van Be Quick opzocht. Solide voetbal, dat was het. Be Quick had er geen antwoord op en toen halverwege de tweede helft Rebecca Endeman onberispelijk de 1-3 binnenschoot, was de afloop van de wedstrijd bekend. Toch zette Be Quick nog wel aan en het is voor de neutrale toeschouwer dan ook onbegrijpelijk dat deze ploeg onderaan de ranglijst bungelt.

De Dalfsenaren namen de punten mee naar huis en aangekomen op het enkele kilometers verder gelegen eigen sportpark Gerner konden de punten op de ranglijst worden bijgeschreven en zag ASC’62 dat zij door deze belangrijke overwinning de subtop toch wel erg dicht genaderd zijn.

De volgende wedstrijd wordt a.s. zaterdag in Dalfsen gespeeld tegen SVZW uit Wierden. Aanvang van de wedstrijd is half drie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.