dames asc62 speelt gelijk tegen lycurgus

Het eerste damesteam van ASC’62 uit Dalfsen speelde zaterdag thuis gelijk tegen Lycurgus uit Groningen. De eindstand was 3-3.

Fenna Borger stuurde onderstaand verslag.

Een zes-puntenwedstrijd, zo werd vooraf over deze wedstrijd gesproken. En dat werd het ook. Door de prachtige weersomstandigheden was er veel publiek aanwezig. En die kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Aan het spel was te zien dat de speelsters meer met de stand dan met de wedstrijd bezig waren. Even leek het zelfs weer terug, het voetbal uit de 2e klasse. In de eerste 45 minuten ontwikkelde zich een foutenfestival waar Lycurgus nog het best van profiteerde door uit een schitterende pass vanaf het middenveld, de diep weg sprintende Lycurgus-spits Berteke Juffer in te spelen. Zij twijfelde geen moment en scoorde de 0-1. Gelukkig voor ASC’62 viel ongeveer 10 minuten later de 1-1 en kregen de Dalfsenaren daarna een groot aantal kansen om op voorsprong te komen. Het was echter Lycurgus dat scoorde en behalve de 1-2, ook brutaal de 1-3 binnentikte. De rust kwam voor ASC’62 geen moment te vroeg nadat nog een aantal kansen door hen om zeep was gehaald.

Na rust een feller ASC’62. Waar Lycurgus dacht de 1-3 verder uit te bouwen, troffen zij een verbeten strijdend ASC’62, wat dan ook de nodige kansen kreeg op de aansluitingstreffer. En die viel uiteindelijk ook. Een steekbal van Susan Borger bereikte Alie Tempelman die de bal doorspeelde op Eva Visscher, die met een droge knal, de 2-3 liet aantekenen.

Voor de Dalfsenaren was dit het signaal om nog meer aan te dringen bij Lycurgus. En de ploeg uit Groningen kwam er daardoor bijna niet meer uit en beperkte zich tot tegenhouden en de counter. Door goed opletten van Ingrid Lans, kon zij een breedtepass van één van de Lycurgus verdedigers onderscheppen. De keeper van Lycurgus had geen verweer op haar schot en de laatste 15 minuten leek ASC’62 zich nog eens volop in te zetten voor een 4e treffer. Ook Lycurgus kreeg nog een kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Zover kwam het echter niet. Danielle Visscher kreeg van ASC-zijde nog de kans om de volle winst binnen te slepen maar haar actie trof geen doel.

Alie Tempelman tenslotte zag een prachtig schot van haar nog op de dwarslag eindigen, waardoor de bal weer het veld in sprong. De scheidsrechter vond het kort daarna wel mooi geweest en besloot om deze in alle opzichten sportieve wedstrijd, af te fluiten.

Volgende week speelt dames 1 van ASC’62 in Zwolle tegen Be Quick’28. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.