dalfsenaar sleutelt op wk baanwielrennen

Fietsmonteur Jelmer Bijvang uit Dalfsen is op dit moment aanwezig op de wereldkampioenschappen Baanwielrennen in Parijs. Het is de tweede keer dat de Dalfsenaar mee is naar een groot wielerevenement.

De 20-jarige Bijvang vindt het fantastisch om erbij te zijn. ‘’Het is een hele mooie ervaring. Ik ben de hele tijd bezig met wat ik leuk vind om te doen.’’ Kort gezegd is dat de fietsen wedstrijdklaar maken. ‘’Ik zorg ervoor dat alle spullen alvast klaar liggen en controleer de tandwielen.’’

Een Wereldkampioenschap levert bij sporters een bepaalde spanning op. Bij een sport als baanwielrennen is het noodzakelijk dat het materiaal goed voor elkaar is. Maar Bijvang kent nooit spanning over het geleverde materiaal. ‘’Je moet gewoon vol vertrouwen zijn in je eigen werk. Ik denk ook nooit na over wat er allemaal verkeerd zou kunnen gaan. Maar je hoopt natuurlijk altijd dat het goed gaat en dat eventuele problemen niet liggen aan het materiaal.’’

Het wereldkampioenschap vindt dit jaar plaats in de Vélodrome in Parijs waar alle wereldtoppers aan de start staan. Vreemd genoeg ziet Bijvang niets van al het fietsgeweld. ‘’Tijdens de ritten ben ik bezig om alle spullen klaar te maken voor de andere sporters. En dat is maar goed ook. Ik ben bezig met het mooiste wat er is. Ik zou daar niet de hele dag niks kunnen doen.’’

Dat Bijvang met materiaal bezig is van topsporters zorgt bij hem niet voor extra spanning. ‘’Het enige wat er kan gebeuren is dat er vlak voor de start een band lek gaat. Nou dat lossen we dan gewoon even op.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.