cv de hoonhakkers wisselt prinsen

Hakkersdonk, oftewel Hoonhorst stond zondagmiddag in het teken van de prinswisselingen. Jeugdprins Wessel de 1e (Wessel de Ruiter) en zijn adjudanten Iwan Hilgenkamp en Mike Blankenvoorde maakten plaats voor Jeugdprinses Suzan de Ruiter en haar adjudanten Lisa Mars en Sterre Zwerink. Prins Gerrit de 1e (Gerrit Nijdam) neemt dit jaar de taken over van het prinsenduo Stef en Roy Veneboer.

Mark Lankhorst stuurde onderstaand verslag.

We nemen afscheid van Jeugdprins Wessel de 1e (Wessel de Ruiter) en van zijn adjudanten Iwan Hilgenkamp en Mike Blankenvoorde. Er verschenen de 5 potentiële kandidaten voor de titel Jeugdprins(es) van de Hoonhakkers op het podium. Dit jaar had er van tevoren al een loting plaatsgevonden. Spreekstalmeester Wim Ulkeman stelde de kandidaten allerlei vragen, zodat het publiek hen beter leerde kennen. Daarna verschenen de foto’s van de 5 op het grote scherm en nam de spanning toe. Wie zou het worden?

Dit jaar regeert Jeugdprinses Suzan over het Hoonhorster narrenvolk. Haar adjudanten zijn Lisa Mars en Sterre Zwerink.

Suzan de Ruiter woont in Hoonhorst, in de Weitjes. Ze is 11 jaar oud. Ze houdt er wel van om samen met haar adjudanten een feestje te vieren. Ze zegt zelf dat ze het erg leuk vindt om

Jeugdprinses te worden, want dan blijft het ten minste een beetje in de familie, ze is immers de opvolger van haar neef, Jeugdprins Wessel de Ruiter. Daarnaast vindt zij het extra leuk om de eerste Aziatische Jeugdprinses in Hoonhorst te zijn.

Later op de middag namen we afscheid van ons Prinsen duo; De tweeling Stef en Roy Veneboer. Een heel jaar lang hebben wij kunnen genieten van al deze Venepowerrrrrrrrr… Dit afscheid is gelukkig niet voor lang, aangezien beide heren trouwe leden van de Hoonhakkers zijn. We zullen ze daarom nog veel zien tijdens carnaval, maar wel met een andere kleur cape en steek en zonder scepter.

In de loop van de middag kon Hoonhorst en omstreken kennis maken met onze nieuwe prins der Hoonhakkers `Prins Gerrit de 1e. In het dagelijks leven kennen de meesten hem als Gerrit Nijdam. Gerrit is in 1968 in Nagele geboren. Dit was toen nog de provincie Overijssel. Via Drenthe, Groningen, Friesland, Drenthe is hij, nu samen met mijn vrouw Anneke en zijn drie

kinderen Lydia, Stella en Rick weer in Overijssel terug. Ze wonen in Hoonhorst op de bult in de Weitjes en ze voelen zich helemaal thuis in Hoonhorst.

Gerrit is 22 jaar werkzaam in de agrarische sector. In Hoonhorst is hij als vrijwilliger actief bij meerdere verenigingen. Bij de Oranje vereniging voorziet hij menig Hoonhakker van een vers getapt biertje. Daarnaast is hij gediplomeerd vlaggenist. Tevens helpt hij met hand en span diensten bij de Bergruiters, de Potstal en het Sproeifeest. Deze prins heeft dus wel enige ervaring met feest vieren in Hoonhorst. Het lijkt hem daarom erg leuk om tijdens carnaval de boel dit jaar flink op de kop te zetten.

Ten overstaan van de toegestroomde menigte (mix van Hoonhakkers,

Piepenplassers, Sprokkelaars en Sökkestoppers) voltrok deze kersverse heerser van Hakkersdonk zijn eerste officiële moment: de proclamatie. Na alle officiële handelingen ging de muziek van Eric Witteveen een tandje harder en kon het feest echt beginnen. Het bleef nog lang onrustig in Hakkersdonk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.