Home / archiefcentraal / concert slavisch byzantijns koor in vilsteren

concert slavisch byzantijns koor in vilsteren

In de Willibrorduskerk in Vilsteren vindt op zondag 8 februari opnieuw een bijzonder concert plaats van het Slavisch Byzantijns koor uit Zwolle. Onder leiding van dirigente Svetlana Tsariova brengt het koor Byzantijnse en Slavische gezangen ten gehore in combinatie met volksliederen uit Rusland en de Oekraïne. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is 7,50 euro. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Het Slavisch Byzantijns koor Zwolle is opnieuw te gast in Vilsteren. Een optreden van dit beroemde koor is altijd een feest om mee te maken. Bij hun vorige optreden in Vilsteren, vier jaar geleden, was de kerk bijna te klein voor het toegestroomde publiek.

Het koor bestaat 35 jaar en treedt regelmatig op met professionele koren die tot de absolute top in Rusland behoren. Het gemengde koor bestaat uit 24 leden en zingt a capella en veelal achtstemmig. Sinds 2006 staat het koor onder de bezielende leiding van de Russische Svetlana Tsariova. Zij weet als geen ander met haar koor de Russische “ziel” in de muziek tot uitdrukking te brengen. Het koor zingt oud Slavische kerkgezangen uit de Russisch-Byzantijnse ritus en Russische en Oekraïense volksliederen. Het programma van het concert is verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Meer informatie over het koor is te vinden op www.slavischbyzantijnskoorzwolle.nl

Voorafgaand aan het concert kan men een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Het landgoedcentrum is vanaf 14.00 uur geopend. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Volgend landgoedconcert

Zondag 8 maart: 15.00 uur Willibrorduskerk, Vocaal Ensemble La Colombe uit Zutphen

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.