Home / archiefcentraal / complimenten leerplichtambtenaren alfa college

complimenten leerplichtambtenaren alfa college

Klaas Bakker, regiodirecteur van het Alfa-college in Hardenberg, heeft vorige week een bloemetje aan de leerplichtambtenaren van de gemeente Hardenberg en Ommen. Hij sprak zijn waardering uit voor het lage percentage schoolverlaters in de regio en de intensieve samenwerking met het Alfa-college. In het LOC-gebouw werden Andy Veltink, Zwannette Wesselink en Herma Hilbrands in het zonnetje gezet. “De leerplichtambtenaren hebben het compliment en het bloemetje dik verdiend. De lijntjes zijn kort, we weten elkaar te vinden”, vertelt de regiodirecteur van het Alfa-college.

Het aantal ongediplomeerde schoolverlaters is het afgelopen jaar landelijk behoorlijk gedaald. Deze daling is ook te zien bij het Alfa-college. Het aantal vroegtijdig schoolverlaters is bij de school voor middelbaar beroepsonderwijs gedaald naar 4,2 procent. Dit is onder het landelijk gemiddelde van 5,2 procent. Het percentage woonachtig in de regio IJssel-Vecht is zelfs 1,5 procent.

Om het percentage te verlagen zijn er regionale afspraken gemaakt tussen de scholen, gemeenten en maatschappelijke instanties. Zo worden maandelijks verschillende casussen besproken en is er een verzuimprotocol waarin staat dat scholen contact opnemen met het verzuimloket van DUO als jongeren ongeoorloofd meer dan zestien uur verzuimen binnen vier weken. Ook is er een educatiemeter die zowel door leerplichtambtenaren als de loopbaanbegeleiders worden gebruikt. Dit is een test die jongeren helpt een beeld van zichzelf te vormen en zijn/haar interessegebieden in kaart te brengen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.