Home / archiefcentraal / christenunie veiligheid is geen sluitpost

christenunie veiligheid is geen sluitpost

Onder de kop ‘Veiligheid is geen sluitpost’ heeft de fractie van de ChristenUnie in de gemeente Dalfsen een open brief gepubliceerd. Hiermee hoopt de fractie te bereiken dat er meer aandacht komt voor de nadelige effecten die de afwaardering van de plannen met de N340 en N377 heeft. Via de lokale fracties wordt geprobeerd om vooral de provinciale lijsttrekkers te bereiken en voor de verkiezingen een open discussie te voeren over mobiliteit via de N-wegen in het Vechtdal.

Rafels op het gebied van veiligheid

Een bezuiniging van 100 miljoen Euro is weliswaar een rond bedrag, maar de effecten laten nogal wat rafels zien. Fractievoorzitter Luco Nijkamp geeft aan dat de provincie niet uitlegt waarom belangrijke maatregelen voor veiligheid, leefbaarheid en doorstroming afhankelijk worden gesteld van een mogelijk aanbestedingsvoordeel. “Hier moeten provinciale bestuurders hun verantwoordelijkheid nemen en niet het geld laten regeren.”

Bovendien is het maar de vraag of bij aanbestedingsvoordeel er daadwerkelijk verbeteringen in Nieuwleusen en op het 12 kilometer lange traject van de N340 in de gemeente Dalfsen worden doorgevoerd.

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.