chantal hendriks wint regio topcompetitie

Op haar thuisbaan De Scheg in Deventer heeft schaatsster Chantal Hendriks (van team Egbert Egberts) uit Lemele zaterdag het eindklassement van de Landelijke Regio Topcompetitie op haar naam geschreven. Hierdoor zal ze komend schaatsseizoen uitkomen op het hoogste niveau.

Alma Korteweg van de schaatstrainingsgroep Stokvisdennen stuurde onderstaand verslag.

De competitie is in het leven geroepen voor de beste marathonrijdsters uit de regionale competities, bij gebrek aan een B-divisie bij de dames. De schaatsster van de Stokvisdennen voelde zich sterk en reed een prima finale, maar kwam helaas ten val. Hendriks eindigde daardoor slechts als 14de, na een eerste, tweede en zevende plaats bij de eerdere wedstrijden. De wedstrijd werd gewonnen door Corina Dijkstra (Weissensee4kids), die eerder die dag nog zilver won bij het NK Marathon voor Junioren A, voor Floor Besteman en kersvers Junioren A-kampioene Berber Vonk (Team Schaats Hart). Dijkstra klom door haar overwinning op naar een derde plaats in het eindklassement, achter Laura van Ramshorst (Gardena Schaatsteam), die uiteindelijk op slechts vier punten achter Hendriks uitkwam. Komend schaatsseizoen zal Hendriks weer uitkomen voor team Egbert Egberts, maar dan op het hoogste niveau, bij de A-rijdsters.

Ook op andere banen in binnen- en buitenland zijn afgelopen week mooie prestaties neergezet door schaatsers van de Stokvisdennen uit Dalfsen. Zo verbeterde D-pupil Rens Teunissen van Manen uit Oosterbeek maar liefs twee baanrecords in Dronten, met 51,78 op de 500 en 32,14 op de 300 meter. Jan Aalbers uit Dalfsen liet zien oppermachtig te zijn bij de competitie om de Flevobokaal in de klasse 40-54 jaar. Hij won de finale en daarmee vier van de vijf wedstrijden bij deze landelijke competitie voor masters op het buitenijs van Biddinghuizen. Bart Hulst, A-junior, reed in Enschede voor het eerst onder de 40 seconden op de 500 meter, B-junior en jongere broer Stijn Hulst is nu een klasse 1-schaatser door met 1:21,76 op de 1000 meter onder de 1:22 te blijven en A-junior Bas Elst reed een mooi persoonlijk record van 1:20,20 op diezelfde afstand in Inzell.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.