Home / archiefcentraal / cda ontevreden over aanpak veiligheid n36

cda ontevreden over aanpak veiligheid n36

CDA Overijssel vindt dat de minister onvoldoende urgentie geeft aan de aanpak van de N36. Statenlid Christiaan Schrijver heeft direct na binnenkomst van de antwoorden op de vragen die Tweede Kamerleden Van Helvert en Omtzigt stelden, schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld.

Het college wordt gevraagd de minister tijdens het werkbezoek aan de N36 in Twenterand op 26 februari de zorgen en onvrede over te brengen. “Ook vragen we GS onophoudelijk te blijven lobbyen voor een snellere aanpak en maatregelen op de N36”, licht Schrijver toe. “De sense of urgency bij de minister ligt veel lager dan waar de onveiligheid van de weg om vraagt”.

Net als de vele gebruikers van de N36 en aanliggende gemeenten is het CDA bezorgd over de ernstige ongevallen die steeds weer plaatsvinden op de Rijksweg. Inmiddels zijn er korte termijn afspraken met Rijkswaterstaat over de aanpak van veiligheidsknelpunten. CDA Overijssel wil dat de geplande maatregelen sneller worden uitgevoerd en worden uitgebreid, aangezien de huidige maatregelen onvoldoende impact zullen hebben op het aantal ernstige verkeersongevallen.

Op 22 januari stelde CDA Overijssel ook al schriftelijke vragen, waarna in de commissie van 4 februari uitvoerig over het onderwerp is gesproken.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.