Home / archiefcentraal / cbs hoogengraven zet de verwarming lager

cbs hoogengraven zet de verwarming lager

CBS Hoogengraven uit Stegeren nam vrijdag deel aan De Warme Truiendag. Dit is een herinneringsdag aan de wereldwijde afspraken die zijn gemaakt om het broeikaseffect en de CO2-uitstoot te verminderen. Om na te denken over het milieu en bij te dragen aan energiebesparing besloten leerlingen en docenten mee te doen aan deze actie.

De warme truien kwamen uit de kast en op school ging de thermostaat omlaag. In matig verwarmde lokalen kregen de leerlingen tijdens de lessen goed besef van wat energie is en waar het voor wordt gebruikt. Door mee te doen aan dit landelijke initiatief, bespaarde de basisschool uit Stegeren naast energie, ook CO2 uitstoot én stookkosten.

Er is veel energie te besparen bij het verwarmen van woningen, kantoren en scholen. Daarmee is een hele grote winst te boeken voor het klimaat. De trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Door de kachel slechts een graad lager te zetten, wordt al zes procent CO2-uitstoot bespaard, volgens de organisatie.

De jaarlijkse Warme Truiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en Greenchoice. Klimaatverbond Nederland riep de actie acht jaar geleden in het leven om het Kyoto-klimaatakkoord te vieren. In 1997 spraken 187 landen af minder broeikasgassen uit te stoten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.