Home / archiefcentraal / carnavalsoptocht in het piepenplasdorp

carnavalsoptocht in het piepenplasdorp

De Schuimkoppen, Vlierhoekers en Niens pakten zondag de eerste prijs in verschillende categorieën tijdens de carnavalsoptocht in Vilsteren. Het weekend stond dit jaar onder leiding van prins Koen en jeugdprinses Happy Laura.

Voorzitter van carnavalsverenging ‘de Piepenplassers’ Johnny Hendriks stuurde onderstaand verslag.

Ondanks de iets wat frisse wind lieten de Piepenplassers zich niet tegen houden om er weer een mooi feest van te maken. Zondagmiddag 15 februari konden vele mensen genieten van een prachtige carnavalsoptocht door het onder pittoreske plaatsje Vilsteren wat voor het carnavalsweekend weer omgedoopt was tot Piepenplasdorp.

Onder aanvoering van Prins Koen en jeugdprinses Happy Laura ( Koen Herbrink en Laura Bloo ) startte om half twee de bonte stoet voor de 3 rondjes om de kerk. Er waren weer vele grote wagens en kleinere wagens vertegenwoordigd maar ook grote en kleine groepen lieten hun mooie creaties zien waar ze vaak al maanden druk mee geweest waren, het publiek kon genieten van een schitterende optocht.

Het relatief kleine Vilsterse dorpje liet zich van haar beste kant zien door alles uit de kast te halen wat er maar in zit.

De prijzen voor de grote wagens gingen dit jaar naar:

1e Modepolitie (Vlierhoekers)

2e Wilde westen (Stoepsnoevers)

3e Wij sporen niet (Puberplassers)

Bij de grote groepen waren er prijzen voor:

1e Het giet er van (Schuimkoppen)

2e Kou-Boys (Gravendijkers)

3e Hartenjagers (Vrienden van de Sprokkelaars)

Kleine wagens ging de 1e prijs naar: Mozaïek schildpad (Niens)

Na de optocht konden de feestgangers verder feesten in een heerlijk verwarmde, en goed gevulde tent waar het feest nog een aantal uren doorging.

Vilsteren kan terugkijken op een prachtig weekend, waarin zowel jong als oud helemaal aan zijn trekken is gekomen. Met ruim 2500 bezoekers is het een mooi festijn geworden.

Aan het eind van dit carnavalsweekend sprak Prins Koen woorden van dank uit naar iedereen die dit feest mogelijk had gemaakt. Dat vele handen licht werk maken, bleek weer eens te meer, dankzij bijna 100 vrijwilligers.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.