bv natuurlijk geen energie gebruiken

‘‘Feitelijk is er altijd wel energie te besparen. Zo kun je denken aan spouwmuurisolatie en isolerende ramen als die nog niet in je huis zitten. Ook kun je kiezen voor een cv-ketel met een hoog rendement, LED verlichting en warmte terugwinning bij ventilatie. Voor al deze besparingen moet je vaak wel flink investeren. Waar je misschien niet zo snel aan zou denken is om geen energie te gebruiken.’’

‘‘Je moet hierbij denken aan schakelaars vervangen door bewegingsmelder in ruimten waar je maar kort bent. Denk aan toiletten, badkamers, zolders, schuren of bergingen. Het licht gaat dan automatisch aan wanneer je binnen komt en zorgt er voor dat het nooit onnodig blijft branden. Bij buitenverlichting kan dit gecombineerd worden met een lichtsensor, waardoor de lamp alleen gaat branden als het donker is en er loopt iemand langs.’’

‘‘Bij bedrijven werkt automatisering van het licht ook erg besparend. Zo hoeft het licht niet meer de hele dag aan te staan, maar gaat het licht alleen automatisch aan als er te weinig daglicht is en alleen op die plekken waar het nodig is. Het licht blijft niet meer aan staan als het niet nodig is.’’

‘‘Een laatste optie is om de verlichting thuis en op het bedrijf, in en uit te schakelen via de smart Phone. Op deze manier houd je altijd controle over de verlichting, ook wanneer er niemand aanwezig is. Naast besparing kan dit ook de veiligheid in het bedrijf of huis verhogen. Bij bijvoorbeeld een inbraak- of brandalarm kan dan alle verlichting automatisch worden ingeschakeld. Bij een inbraak zorgt dit er naast een afschrikeffect voor dat je direct kan zien wat er gebeurt.

Wil je meer weten over efficiënte verlichtingsschakelingen? Neem dan contact op met Assink-Weustink via info@assinkweustink.nl, 0572 363355 of kijk eens op www.assinkweustink.nl. Heb je zelf een vraag voor een van de ondernemers van de BV Natuurlijk? Stuur dan een mailtje naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk eens op www.bvnatuurlijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.