Home / archiefcentraal / blues an de riest in partycentrum de deel

blues an de riest in partycentrum de deel

Partycentrum de Deel in Nieuwleusen vormt op zondag 15 maart het decor voor de derde editie van het festival Blues an de Riest. In vergelijking met de twee voorgaande keren is de opzet niet gewijzigd. Wel is de locatie gewijzigd.

Het festival met vijf Nederlandse topbands speelt zich dit jaar af in partycentrum de Deel in Nieuwleusen. Tussen de diverse optredens door jammen de muzikanten in het bluescafé van de Deel. De presentatie is in handen van Gerda Jackson van Radio Loco. Om 15.00 uur wordt het bluesfestival geopend door de Smugglers BluesBand. De roots van de formatie liggen in Twente, maar met frontman Andreas Kösling (zang, gitaar en bluesharp) uit het Duitse Epe is de samenstelling Euregionaal. ‘Wij proberen op te vallen door een aantrekkelijk, breed bluesrepertoire te spelen’, staat op de website van de band.

Om half vijf wordt het programma voortgezet door de vijf ervaren muzikanten van Feverdog. De mannen van Feverdog hebben hun sporen verdiend op de (inter)nationale podia. Krachtige blues en fraaie southern bluesrock is het gezamenlijke uitgangspunt van de band met de charismatische frontman Marijn Ooijman. Onlangs nam Arno Willemsen (ex Flavium) de drumstokken over van Jelle Spexgoor.

Variatie

De formatie AJ and the Wildgrooves werd opgericht door vissersmannen uit Katwijk aan Zee die de blues zijn gaan spelen omdat er – volgens hun zeggen – in de visserij geen droog brood meer te verdienen was. De zoektocht naar een geschikte vocalist eindigde bij A.J. (Plug). Enthousiast is de band omarmd door een groot publiek. In 2014 werd het debuut album ‘Let go or be dragged’ met louter eigen werk uitgebracht. Volgens zangeres AJ is geen optreden hetzelfde. Zij noemt de muziek van haar band ‘unpredictable blues’. Het optreden staat gepland om 18.00 uur.

Na de onvoorspelbare blues van AJ and the Wildgrooves betreedt de Haagse formatie Small Time Crooks het podium.“Ik verwacht dat deze band De Deel op de kop gaat zetten. De jongens timmeren hard aan de weg. Zondagmiddag 15 maart speelt de band eerst nog tijdens het Rotterdam Tattoo Convention in Ahoy.” De look van de bandleden wordt gedomineerd door baarden, tatoeages en oorbellen. Hun muziekgereedschap bestaat uit akoestische gitaren, een contrabas, een banjo en een wasbord. Met het contracteren van deze band uit de Hofstad maakt organisator Wilco Koster duidelijk dat hij er naar variatie streeft in de stijlen muziek.

Beleven

Blues An De Riest wordt afgesloten door JennB, de band rond zangeres Jennifer Bomert. Zij is bekend door haar rauwe en meeslepende stem. Ze wordt wel eens vergeleken met bijvoorbeeld Beth Hart. Samen met haar gepassioneerde bandleden laat JennB de bezoekers de blues echt beleven.

In de voorverkoop kost een kaartje 12,50 euro. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@feestdeel.nl of telefonisch via 0529-483851. Aan de zaal kost een kaartje 17,50 euro. De zaal gaat om 14.00 uur open. Voor meer informatie kun je kijken op www.smugglersbluesband.nl, www.feverdog.nl, www.ajandthewildgrooves.nl, www.smalltimecrooks.nl en www.jennb.nl

Lees ook

Ommerschans zit niet te wachten op bataljon getraumatiseerde asielzoekers

OMMEN – Er is flinke beroering ontstaan in het noordelijkste puntje van de gemeente Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.