Home / archiefcentraal / bewoners azc ommen ruimen zwerfvuil op

bewoners azc ommen ruimen zwerfvuil op

Maar liefst 21 bewoners van het asielzoekerscentrum Ommen kwamen woensdag in actie tegen zwerfvuil.

Wethouder Klaas Smid trapte deze bijzondere opschoonactie af en zette de bewoners in het zonnetje.

Zij hadden zich opgegeven voor deze zwerfvuil opschoonactie, omdat ze graag iets terug willen doen voor het dorp Ommen en de omgeving. Ze gaven aan hartelijk ontvangen te zijn door de bevolking en onder de indruk te zijn van de mooie omgeving. En dat ze graag hun steentje willen bijdragen om de omgeving mooi te houden.

‘Het is heel bijzonder dat we juist vanuit hier, het asielzoekerscentrum, deze opschoonactie starten, met mensen die komen uit landen waar de omgeving geschonden is’, zo sprak wethouder Smid de bewoners toe.

Hij sprak zijn waardering uit voor dit initiatief en bedankte de deelnemers, namens de gemeente Ommen, voor het door hen genomen initiatief. Tegelijkertijd deed de wethouder een oproep aan de inwoners van Ommen. ‘Laat u inspireren door deze bewoners van het AZC en kom ook in actie tegen zwerfvuil. Het zou prachtig zijn als dit goede voorbeeld wordt opgevolgd. Met een opschoonactie zoals u hier ziet, laten we zien dat we ons gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor het schoonhouden van de gemeente Ommen.’

Hierna gingen de bewoners, uitgerust met een afvalgrijper en veiligheidshesje, op weg naar het centrum van Ommen om het fietspad en de berm vrij te maken van zwerfvuil. Blikjes, sigarettenpeuken en chipszakken vonden hun weg naar de vuilniszak. Na afloop spraken de deelnemers onder het genot van een kop koffie de actie met elkaar na.

ROVA en de gemeente ondersteunen initiatieven van inwoners op het gebied van zwerfvuil. Men kan gratis beschikken over de bus van Mooi Schoon die uitgerust is met middelen om de omgeving op te schonen. Het opgehaalde zwerfvuil wordt gratis meegenomen. Buurtverenigingen, (sport)verenigingen enz. kunnen de bus gratis aanvragen op www.mooi-schoon.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.