Home / archiefcentraal / asc62 dames 1 wint met 2 0 van msc

asc62 dames 1 wint met 2 0 van msc

De dames van ASC’62 Dalfsen hebben zaterdag met 2-0 van MSC gewonnen. Er was nog een beetje twijfel hoe het zou gaan, vanwege de nederlaag een week eerder in Dokkum. Onze vrouw langs de lijn Fenna Borger doet verslag:

‘‘Voor de ploeg uit Meppel was het de eerste wedstrijd na de winterstop. In een gelijk opgaande eerste helft probeerde MSC het spel van ASC te ontregelen wat soms ook lukte.’’

‘‘Uit de vorige wedstrijd was het beeld blijven hangen dat de keepsters van MSC de belangrijkste schakel is bij het aanvallende spel van de ploeg uit Meppel. Vandaag was dat niet anders. Het koste ASC in het begin wat tijd om zich daar goed op in te stellen maar dat duurde niet lang. Geleidelijk aan lukte het ASC om een licht veldoverwicht te krijgen. Het was Ingrid Lans die de score opende uit een fraai uitgevoerde aanval over meerdere schijven. Behalve een paar corners had MSC daar voor rust geen antwoord op. Dat kwam ook doordat het leek dat ASC goalie Dyonne Meijerman vooraf al leek te weten waar de bal terecht zou komen en daardoor redelijk eenvoudig de nul kon houden.’’

‘‘Na rust kon MSC geen vuist maken en kon ASC op zoek naar de tweede treffer. Werd er eerst nog een aantal kansen om zeep geholpen, uiteindelijk kon een tweede doelpunt niet uitblijven. Het was Alie Tempelman die de bal knap vrij speelde, maar daarop had de defensie van Meppel nog een reactie. Uit de situatie die volgde schoot Rianne Askes knap en loepzuiver de 2-0 binnen.’’

‘‘Het was ook vandaag weer dringen op de bank bij de eerste selectie van ASC waar ook nog eens diverse talenten zoals Roelisse Schiphorst en Danielle Pierik uit de eigen opleiding zich aan de zijlijn melden om in te vallen. De komende wedstrijden kunnen daarom met vertrouwen tegemoet worden gezien, te beginnen bij volgende thuiswedstrijd op 14 februari tegen Lycurgus.’’

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.