asc62 d1 laat punten achter in friesland

Het eerste damesteam van voetbalvereniging ASC’62 uit Dalfsen verloor in Dokkum van het Friese Be Quick met 3-2.

Fenna Borger stuurde onderstaand verslag.

In het noorden lag geen sneeuw en daarom vertrok de 1e selectie al op tijd naar Dokkum om daar het 2e deel van de competitie aan te treden tegen het Friese Be Quick. In de thuiswedstrijd werd kansloos verloren van de Friezinnen maar vandaag was het ASC dat van het begin af aan de wedstrijd dicteerde. Alie Tempelman scoorde de 0-1 en de 2-0 hing in de lucht. Toch was het Be Quick Dokkum dat na een half uur spelen uit een corner de 1-1 binnenkopte. Het was een onsportieve wedstrijd van beide kanten maar het was duidelijk dat er vandaag wat op het spel stond. Be Quick nam het initiatief over en uit een corner werd het 2-1 voor de thuisploeg en viel even later uit een scrimmage voor het doel de 3-1. Hierdoor leek het dat de thuisploeg al voor rust de wedstrijd in het slot had gegooid. Toch was het tegenovergestelde het geval al was daar kort voor rust niet veel van te zien. Eerst kwam Michelle van Nee binnen de lijnen en daarna viel ook Nikki Boeve na een afwezigheid van een half seizoen succesvol in. 30 minuten voor tijd scoorde Eva Visscher de 3-2 en daarmee was de aansluitingstreffer een feit. Het resterende deel van de wedstrijd was meer spannend dan goed waarbij de Dalfsenaren op jacht gingen naar de gelijkmaker. En even leek deze er ook te komen. Saskia Dekker maakte halverwege de 2e helft haar debuut in de 1e klasse en hield goed stand tegen de goed voetballende linksbuiten van Be Quick. De klok tikte door maar het lukte het ASC’ 62 niet om de belangrijke 3e goal te maken. Ook omdat de scheidsrechter besloot na 95 minuten besloot om de wedstrijd de geschiedenis in te fluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.