Home / archiefcentraal / zwembad olde vechte zoekt vrijwilligers

zwembad olde vechte zoekt vrijwilligers

Zij willen hun bestuurlijke ervaring inzetten om het openluchtbad te behouden voor Ommen. “Het is een lastige klus, maar als we voldoende hulp en animo vanuit de bevolking krijgen, is het absoluut mogelijk het zwembad in stand te houden”, vertelt voorzitter Ria Kroon.

De bal ligt nu bij de Ommer bevolking. “Er zijn veel mensen nodig. Ook omdat daarmee aangetoond wordt dat er voldoende draagvlak is voor de plannen. Als wij niet voldoende vrijwilligers hebben, kan het bad niet open blijven. Daarom roepen wij de Ommenaren op om zich nu uit te spreken voor openstelling van het zwembad en dit ook aan ons kenbaar te maken door zich op te geven als vrijwilliger.”

Vrijwilligerswerk

Wat houdt vrijwilligers werk bij zwembad Olde Vechte in? Alle voorkomende werkzaamheden, met uitzondering van het professionele toezicht aan het bad, kunnen worden uitgevoerd door vrijwilligers. Denk aan kassawerk, groenonderhoud, schoonmaakwerk, horeca, maar ook aanvullend toezicht op drukke dagen. “Vragen wij veel uren van de vrijwilligers? Nee, vele handen maken licht werk. Dus ook wanneer je de komende zomer maar enkele dagdelen beschikbaar bent zien we je aanmelding als vrijwilliger graag tegemoet. Want alleen wanneer we er met zijn allen de schouders onder zetten kunnen we zwembad Olde Vechte open houden.”

Kroon: “Wanneer er niet voldoende vrijwilligers gevonden worden, wanneer er niet voldoende draagvlak is onder de Ommer bevolking zullen de huidige bestuursleden afhaken en wordt zwembad Olde Vechte definitief gesloten.” Aanmelden of meer informatie: mail naar secretaris@openluchtbadoldevechte.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.