Home / archiefcentraal / waterschap vecht bij ommen kan overstromen

waterschap vecht bij ommen kan overstromen

Het waterschap Vechtstromen waarschuwt er voor dat de Vecht bij Ommen de komende dagen kan overstromen. ‘Door de harde wind die voorspeld is, worden de komende dagen verhoogde waterstanden verwacht op de monding van de Vecht. Door die harde wind in combinatie met de enigszins verhoogde afvoer op de Vecht bestaat er een kans dat bij Ommen de uiterwaarden van de Vecht deels onder water komen.’

Mogelijk leidt dit tot enige overlast. Iedereen met eigendommen in de uiterwaarden (ook elders langs de Vecht) wordt aangeraden zelf alert te zijn op hun goederen. Hoewel de waterstanden naar verwachting niet ongebruikelijk hoog worden, en de waterveiligheid niet in het geding is, zijn de medewerkers van waterschap Vechtstromen als altijd alert op de situatie.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.