Home / archiefcentraal / vov verbaasd apv vuurwerk niet aangepast

vov verbaasd apv vuurwerk niet aangepast

De gemeente Ommen had echter op haar website nog de oude tijden staan, namelijk van 10.00 tot 2.00 uur.

“De landelijke overheid heeft door middel van reclamespotjes, samen met het OM, veel aandacht besteed aan genoemde tijdswijziging”, vertelt Gerrit de Jonge, fractievoorzitter van Volkspartij Ommen Vooruit (VOV). “De politie Overijssel heeft gewaarschuwd dat er een boete van 100 euro op de overtreding staat. Op 30- en 31 december 2014 constateerden wij dat de volgende tekst op de website van de gemeente Ommen stond: ‘U mag vuurwerk zonder vergunning afsteken tijdens de jaarwisseling. Dit mag vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur.’”

Verder onderzoek van de VOV-fractie leerde dat de APV van de gemeente Ommen niet aangepast is op landelijke wetgeving. “De tekst in de APV van de gemeente zegt: ‘een verbod vuurwerk tot ontbranding te brengen op een ander tijdstip dan tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur van het daarop volgende jaar (artikel 2.3.6)’. De VOV fractie kan zich voor stellen dat bovenstaande niet alleen voor de burgers niet te begrijpen is, maar het voor opsporingsorganisaties, het OM en het (bij een rechtszaak) voor de rechtelijke macht verwarrend en onduidelijk is.”

De Jonge: “Ondanks dat wij er ons van bewust zijn dat de gemeenteraad als wetgevende macht verantwoordelijk is voor lokale wetgeving, willen wij weten waarom het college in 2014 geen voorstel naar de raad heeft gestuurd om de APV aan te passen, waarom de foutieve tekst op de website stond en of de opsporingsinstanties op de hoogte zijn gebracht van de fout in de APV.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.