Home / archiefcentraal / voorlichting over bevallen in ziekenhuis

voorlichting over bevallen in ziekenhuis

De Saxenburgh Groep verzorgt op maandag 26 januari samen met kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en BTK-zorg een voorlichtingsavond in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg voor zwangere vrouwen en hun partner. De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van de baby bij een eventuele ziekenhuisopname. De voorlichting duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Een tweedelijns verloskundige, werkzaam in het ziekenhuis, verzorgt de voorlichtingsavond samen met gespecialiseerde verpleegkundigen. Dit zijn onder meer een obstetrie verpleegkundige (gespecialiseerd voor de verloskamer/ kraamsuite) en lactatiekundige verpleegkundige (gespecialiseerd op het gebied van het geven van borstvoeding). Zij leggen alles rustig en duidelijk uit aan de aanstaande ouders en geven graag antwoord op vragen. De kraamorganisaties zijn aanwezig voor bijvoorbeeld vragen over het regelen van kraamzorg bij ontslag uit het ziekenhuis.

Het doel van deze avond is de aanstaande ouders goed te informeren, zodat er uiteindelijk met een goed gevoel op de zwangerschap en bevalling kan worden teruggekeken. Tweedelijns verloskundigen zijn 24 uur per dag/zeven dagen per week in het ziekenhuis aanwezig en werken zeer nauw samen met de vier gynaecologen die aan het Röpcke-Zweers Ziekenhuis verbonden zijn.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 26 januari kunnen zich aanmelden en ook desgewenst verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 tot 11.30 uur, 0523-276374, of aanmelden via j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.