Home / archiefcentraal / verkiezingsprogramma cda in braille

verkiezingsprogramma cda in braille

Niet alleen Overijssel heeft haar programma omgezet naar braille, maar ook in alle andere provincies zijn de CDA provinciale verkiezingsprogramma’s omgezet. Met de publicatie van het provinciale CDA programma in braille laat het CDA zien aandacht te hebben voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden in Nederland. Eddy van Hijum, lijsttrekker van het CDA Overijssel reageert enthousiast op deze actie. ’Het risico bestaat dat deze groep vergeten wordt bij de uitvoering van de Participatiewet. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen meedoen en hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze ideeën voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een visuele handicap’.

In het kader van Wereld Braille Dag overhandigen Jan Jacob van Dijk en Daisy Vliegenhart op zaterdag 3 januari het Gelderse CDA verkiezingsprogramma in braille aan Bert Bloemendaal. Bloemendaal is blind en werkzaam bij Proson, een sociale werkvoorziening voor mensen met een visuele beperking. Van Dijk is lijsttrekker in Gelderland bij de Provinciale Staten- verkiezingen op 18 maart 2015. Vliegenhart staat op nummer 4 van de Gelderse lijst en is initiatiefnemer van deze actie, waarbij alle provinciale CDA verkiezingsprogramma’s zijn vertaald in braille.

De twaalf verkiezingsprogramma’s van alle provincies is door de Proson (onderdeel van Bartiméus) uit Ermelo in braille omgezet. Bij Proson werken meer dan tweehonderd mensen met een visuele beperking.

Programma voor blinden beschikbaar

Het Overijsselse verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten zal op afroep beschikbaar zijn voor blinden in onze provincie. Blinden kunnen dat melden via een mail aan overijssel@cda.nl Sinds 2001 wordt wereldwijd op 4 januari, de geboortedag van Louis Braille, aandacht besteed aan het belang van communicatie voor blinden en slechtzienden. Door de uitvinding van het braille schrift hebben ook blinden toegang gekregen tot veel informatie.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.