usv pakt periodetitel dankzij gelijkspel

Misschien wel door zenuwen overmand kende het team van interim-coach Mathijs van Faasen (Theo van ‘t Zand ontbrak vanwege ziekte) een moeizame start. Binnen 5 minuten was Ben Gerritsen van Heracles al trefzeker doordat USV nog niet bij de les was, 1-0. Gaandeweg de eerste helft kwamen de blauwwitten wat beter in hun spel maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. De gelijkmaker in de 37e minuut kwam dan ook onverwacht uit een dood spelmoment. Op de door uitblinker Valentijn Vogelzang prima genomen vrije trap had doelman Harot Krikor geen verweer, 1-1. Op slag van rust werd het zelfs 1-2 voor USV. Frank Kuiper bediende Ron Meijerink op de rechterflank die Thijmen Stegeman vrij voor het doel zette. Op diens schuiver was keeper Krikor volstrekt kansloos, 1-2.

Na de rust startte USV ijzersterk. Binnen vijf minuten kwam het op 1-3 na een uitstekende actie over de linkerflank van het 17-jarige talent Leon Kooiker. Hij speelde topscorer Ron Meijerink op voortreffelijke wijze aan die met deze assist wel raad wist, 1-3. Een klein kwartier later kwam de thuisploeg door een bekenen doelpunt van Ben Gerritsen terug in de wedstrijd, 2-3. Frank Kuiper had hierna voor USV de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen maar hij zag zijn inzet op het laatste moment gestuit.

Arbiter Kamp uit Borne, die de hele wedstrijd al prominent aanwezig was, vertolkte hierna een bijzondere rol in de spannende topper. Hij kende de Almelo’ers onder protest van USV in de 67e minuut een strafschop toe. Gerritsen wist met dit buitenkansje wel raad en gaf doelman Daniel Kreileman geen schijn van kans 3-3. Het team van trainer Ronny Braak putte kracht uit dit doelpunt en zette een extra tandje bij. Tot ruim tien minuten in blessuretijd werd de defensie van USV zwaar onder druk gezet. Met kunst- en vliegwerk moest het doel van Kreileman een aantal keren ontzet worden maar tot een vierde treffer voor de gastheren kwam het niet meer. Na ruim 103 minuten voetbal vond scheidsrechter het welletjes en kon USV met de eerste periodetitel op zak richting Nieuwleusen.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.