Home / archiefcentraal / turnsters gvn succesvol in eigen huis

turnsters gvn succesvol in eigen huis

Zestien turnsters van Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen (GVN) hebben zich zaterdag in de eigen turnhal geplaatst voor de Districtwedstrijden. Dat deden ze tijdens de finales van de 3e Divisie Individueel Toestelturnen voor dames.

Voor GVN was het zaterdag een thuiswedstrijd. De vereniging was, in samenwerking met de KNGU, verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd. En de verwachtingen waren hooggespannen, want deze wedstrijd zou tevens bepalen wie er door zouden gaan naar de Districtswedstrijden en daarna naar de landelijke wedstrijden.

De turnsters van GVN wisten wat hun te wachten stond en velen pakten dan ook hun moment. Zo was bij de Instap vanaf het begin duidelijk dat Esmee Stege klaar was om toe te slaan. Door de oefeningen zeer goed neer te zetten had de jury geen andere keus dan Esmee een eerste plaats toe te kennen. GVN-turnster Fleur Apeldoorn werd zevende, Kristy van den Hoogen tiende en Marlou Hoekman twaalfde. Deze vier turnsters gaan tevens door naar de volgende ronde.

Marit Nijzink vertoonde bij de Pupil 1 tijdens vorige wedstrijd al een stijgende lijn en wist deze in Nieuwleusen door te zetten. Marit was dan ook zeer tevreden met een vijfde plaats, die haar een plekje

opleverde in de volgende ronde.

In de groep Pupil 2 waren de verschillen erg klein. Door de vele goede turnsters kon je geen steek laten vallen. Kyra Stege wist zich echter goed staande te houden en pakte een vijfde plaats. Ook zij gaat hierdoor verder naar de volgende ronde.

De kleinste groep was die van de Jeugd 1. Een moeilijk groep waar zeer goed in geturnd werd. Madelief Logtenberg turnde per wedstrijd beter en greep met een vierde plaats net naast het podium. Maar ook dit was genoeg om door te gaan.

GVN-podium

De absolute knaller van deze dag voor GVN vond plaats bij de turnsters in de categorie Jeugd 2. Een groep die zeker bovenin mee kan draaien. De vorige wedstrijden waren ze al zeer hoog geëindigd, maar deze keer klopte alles en was het GVN dat de klok sloeg. Sterre Bartels, het hele seizoen al in goede doen, pakte hier de eerste plek. Luna Sterken verraste en turnde zich met zeer goede oefeningen naar een tweede plek. Nicole Vink deed ook een stapje omhoog en werd derde. Zo was het hele podium voor GVN. Petje af voor deze dames. Natuurlijk gaan ook zij door, waarbij ze vergezeld worden door Lise Laman die dertiende werd.

De junioren van GVN hebben het ook prima gedaan. Naomi Slager werd vijfde, Iris Mantel zevende en Julia

Vasse negende. Ook voor deze turnsters is er plaats in de volgende ronde.

Erika Boersma kwam als beste met een tiende plaats uit de bus bij de senioren. Toch wisten zowel Erika als Jasmijn Borger zich te plaatsen.

De eindscore van deze dag was dat GVN met zestien turnsters door gaat naar de Districtswedstrijden. Voor alle andere turnsters eindigde hier de kwalificaties van de Derde Divisie. Voor hen is het even stap op de plaats. Zij gaan zich voorbereiden op andere wedstrijden en vast vooruit kijken naar volgend seizoen. Volgende week gaan er turnsters naar Ens, voor de voorronde van de 4 de divisie.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.