topprestaties stokvisdennen

Schaatsvereniging De Stokvisdennen uit Dalfsen presteerde afgelopen week goed tijdens verschillende wedstrijden. Alma Korteweg stuurde onderstaand verslag.

Op ijsbaan Twente in Enschede mocht Paulien Westerhof van de Stokvisdennen zich bij de dames de eerste sprintkampioen van Oost-Nederland noemen. Aan deze nieuwe wedstrijd voor schaatsers van de banen Nijmegen, Deventer, Dronten en Enschede in de categorieën junior C tot en met masters mochten in totaal zeven schaatsers van de Stokvisdennen meedoen, allen uit de gemeente Dalfsen. Westerhof bleef de nummer twee en ploeggenote bij Team ForIce Kelly Eijsink van IJsclub Haaksbergen ruim voor met 41,48 op de 500 meter en 1:22,19 op de 1000 meter. Tessa Lucas, ook een ploeggenote, werd 5de bij de A-junioren.

De broers Bart en Stijn Hulst, beiden rijdend voor het Gewest Gelderland, werden 7de, Bart bij de A-junioren en Stijn bij de B-junioren. Stijn reed daarbij een persoonlijk record van 1:22,85 op de 1000 en was daarmee nipt sneller dan zijn oudere broer die wel sneller was op de 500 meter in 40,29, net boven zijn pr. Ingmar Hof uit Hoonhorst, ook B-junior, werd 14de. Bij de meisjes B-junior reed Anke Breunis uit Oudleusen twee zeer geconcentreerde races, wat haar twee dikke pr’s opleverde. Op de 500 is haar tijd nu 45,19 en op de 1000 meter bleef ze maar 27 honderdsten verwijderd van een promotie naar de eerste klasse, met een fraaie 1:29,26, waarmee ze zichzelf met meer dan drie seconden verbeterde. In het eindklassement werd zij 10de. Sam van Hulzen werd 11de bij de C-junioren.

Twee pupillen streden bij het Nederlands Pupillen Toernooi om de officieuze Nederlandse titel. A-pupil Stefan Westenbroek uit Ommen begon het toernooi uitstekend, met een 2de plaats op de 500 meter. Op de 1000 kwam hij echter net een halve seconde tekort om ook op het eindpodium te staan, maar schaatste met een nieuw clubrecord van 1:29,66 wel naar een heel mooie 4de plaats. Komend weekend kan hij revanche nemen, want dan rijdt hij in Thialf het officieuze jeugd-EK, de Viking Race, met drie keer een 500 meter en een 1000. C-pupil Loek van Vilsteren uit Zwolle debuteerde ook uitstekend op het NPT met een 12de plaats en een pr van 51,87 op de 500 meter.

Van een heel andere orde is de prestatie die acht leerlingen van het Thomas a Kempis college, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, op de Weissensee in Oostenrijk hebben geleverd. Met bijna duizend andere schaatsers stonden zij aan de start van de eerste Alternatieve Elfstedentoertocht van het jaar. Onder een stralende zon en bij een temperatuur van net boven nul, hebben ze 100 of 150 km geschaatst. David Dijkstra, Ivan Klaassen en Niels Meijer uit Zwolle, Eva Eghuizen uit Lemelerveld en Joep Wennemars uit Dalfsen maakten 8 ronden van 12,5 km vol. Sjoerd Plat en Mees Hulst uit Dalfsen en Joost Dekkers uit Zwolle plakten daar nog wat ronden achteraan en reden zo zelfs 150 km. Door de dooi en de aantrekkende wind werden vooral die laatste ronden erg zwaar. Op een plaatst moest na verloop van tijd zelfs geklund worden.

De vijf wedstrijdschaatsers van de Stokvisdennen, Plat, Hulst, Wennemars, Eghuizen en Meijer, Dekkers van schaatsvereniging Zwolle en de twee recreanten Dijkstra en Klaassen hadden van te voren bijna 10.000 euro opgehaald voor de goede doelen Orange Babies en het Ronald McDonaldhuis in Zwolle (dat laatste werd ook door de ploeg bezocht), onder andere via activiteiten op school, zoals cakejes verkopen, door langs de deur te gaan en via reclame op social media.

In Enschede deden verder zes pupillen mee aan het prestigieuze toernooi om de Theo de Wals Trofee. De jongens zetten een uitzonderlijke prestatie neer met drie eerste plaatsen en een derde plaats. De drie kersverse gewestelijke kampioenen Rens Teunissen van Manen, D-pupil, Loek van Vilsteren, C-pupil, en Stefan Westenbroek, A-pupil lieten zien nog steeds in vorm te zijn door ook hier het goud te pakken. De jongste van de gebroeders Hulst, B-pupil Mees, haalde een bronzen plak. D-pupil Britt Bijker werd 6de, B-pupil Pleun van Vilsteren 11de.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.