Home / archiefcentraal / taart voor 300ste inschrijving vechtdal breed

taart voor 300ste inschrijving vechtdal breed

De familie Marsman uit Archem heeft van Vechtdal Breed een taart gekregen. De taart was namelijk beloofd aan de 300ste inschrijver voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ommen.

Dat de taart ook daadwerkelijk in het buitengebied terecht kwam, werd direct duidelijk toen de bestuursleden van Vechtdal Breed onderweg waren naar de woning in Archem. De verharde weg hield op en via een zandpad werd het laatste stuk afgelegd.

Freddy Marsman is heel blij dat er eindelijk glasvezel aangelegd gaat worden. Zo enthousiast zelfs dat hij zich heeft aangemeld als ambassadeur. “We zitten in Archem ver van de weg. Wij hebben nog een redelijke snelheid op internet, maar onze buren hebben slechts 2MB. Dit gezamenlijke project is voor ons een uitkomst. Voor het werk en de school van de kinderen hebben we snel en stabiel internet nodig.” Maar ook mensen die niet meer werken doen mee met Vechtdal Breed. Zo ging hij op bezoek bij een echtpaar van 80 jaar. “Ik had eigenlijk niet verwacht dat zij mee zouden doen, maar juist zij vonden het heel belangrijk om aangesloten te worden. Soms ken je je buren dus nog niet goed genoeg”, zegt hij lachend.

In Archem zijn een aantal bewoners die hun huis huren. Freddy Marsman hoefde de eigenaar van de huizen op het landgoed niet te overtuigen om mee te doen met de aanleg van glasvezel. “Natuurlijk doen we mee. Alle woningen moeten aangesloten worden”, was zijn antwoord aan de ambassadeur. De 300ste inschrijving was in deze groep woningen. Omdat de eigenaar niet zelf aanwezig was, werd Freddy voorgedragen om de taart in ontvangst te nemen.

100% deelname

Als ambassadeur wist hij nog een leuke primeur te noemen. “We hebben in Archem de eerste straat waarvan 100% van de bewoners zich heeft ingeschreven voor glasvezel.” Marsman roept anderen op om zich ook in te schrijven. “We hebben elkaar nodig in het buitengebied, ook nu. Alleen door met voldoende mensen mee te doen is er de mogelijkheid dat glasvezel aangelegd wordt en het buitengebied leefbaar blijft”.

In februari zijn er twee inschrijfavonden. Ambassadeurs van Vechtdal Breed kunnen helpen bij de inschrijving voor glasvezel en ook de providers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over het abonnement. Voor de inschrijving is een identiteitsbewijs nodig.

Woensdag 4 februari: Zaal Dijk, Korteveldsweg 3, 8148 RD Lemele

Donderdag 5 februari: Zalencentrum Witharen, Balkerweg 55, 7738 PA Witharen

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.