sportverkiezing ommen dit zijn de winnaars

Peter Lenderink, Sharon Hendriks, Marije Dankelman, de meisjes van OZC en OZC/OVC. Dat zijn de winnaars van de sportverkiezing in de gemeente Ommen. De winnaars werden woensdagavond in Theater De Carrousel in Ommen in het zonnetje gezet.

Peter Lenderink (Sportman van het Jaar) werd afgelopen jaar derde op het WK wielrennen voor junioren in Spanje. Hij kreeg 612 punten en bleef daarmee de BMX’ers Martijn Jaspers (279) en Kevin van der Linde (142) voor.

Bij de vrouwen was de verkiezing een stuk spannender. Daar ging de eer naar schaatsster Sharon Hendriks met 393 punten. Vlak daarachter zaten atlete Yvonne Meijer en amazone Anne-Liza Makkinga met beide 320. Opvallend is dat Meijer de meeste publieksstemmen kreeg van de dames. Maar het oordeel van de jury zorgde er uiteindelijk voor dat Hendriks met de overwinning aan de haal ging.

Marije Dankelman werd met 463 gekozen tot Talent van het Jaar. De atlete liet turnster Chantal Kremer (350) en fietscrosser Huub Spliethof (219) achter zich.

Sportploeg van het jaar werd Meisjes OZC A1. De dames bleven Energy Ommen (348) en de Bissinghcrosers (171) voor.

De Sportpluim ging dit jaar naar OZC/OVC met 436 punten. Doorloper werd nipt tweede met 418 punten en Gerrie Huisjes van de Bissinghcrossers werd derde met 178 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.