Home / archiefcentraal / rotary in actie voor de voedselbank

rotary in actie voor de voedselbank

Om de mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank een fijne avond te bezorgen, heeft Rotaryclub Ommen – Dedemsvaart eind december een feestelijk eindejaarsdiner georganiseerd voor de cliënten van de Voedselbank in Dedemsvaart. Nu het diner inmiddels een paar weken achter de rug is blikken we even terug.

“Een belangrijke reden waarom we lid zijn van een Rotaryclub, is omdat we ons steentje bij willen dragen aan de maatschappij”, aldus voorzitter Fenna Eefting.

“En in navolging van een aantal andere clubs, leek het ons een goed idee om een aantal cliënten van de voedselbank, die in het dagelijks leven elk dubbeltje drie keer moeten omdraaien, een mooie onbezorgde feestelijke avond te bezorgen”.

Om dit plan te realiseren werd contact gezocht met Tom Geuke, eigenaar van Kiewiet in Dedemsvaart die meteen zijn medewerking toezegde en zijn restaurant een avond beschikbaar stelde. Ook Johan van de Beek van Wijnhandel van de Beek omarmde het plan en stelde voor deze avond meteen de wijn ter beschikking.

“De leden van onze Rotaryclub hebben veel werk voor deze avond verricht. Zo hebben we ’s middags in de keuken alle voorbereidingen gedaan, hebben we de gasten ’s avonds bediend, maar natuurlijk hebben we ook de afwas en de schoonmaak voor onze rekening genomen, aldus mede-organisator Fedde Zijlstra.

Nadat de gasten aan het begin van de avond toch een beetje verlegen binnenkwamen, was het ijs al gauw gebroken. “De gasten hebben ontzettend genoten en dat was de bedoeling”, aldus Fedde Zijlstra. “Wat ons betreft organiseren we dit volgend jaar weer! “

Rotaryclub Ommen – Dedemsvaart heeft nog veel meer activiteiten op het programma staan. Zo is de club medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Vechtdalconcert op 27 juni a.s., waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. “Het geeft ontzettend veel voldoening om samen je schouders onder een project te zetten en daarbij iets voor een ander te kunnen betekenen”, sluit Fenna Eefting af.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.