praktijkschool de maat houdt open dag

Praktijkschool De Maat in Ommen houdt 4 februari van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur haar jaarlijkse Open Dag. Je wordt van harte uitgenodigd om de school aan de Baron van Fridaghstraat 137 te komen bezoeken.

De Maat is een school voor Praktijkonderwijs. Dit is een vorm van Voortgezet Onderwijs die bestemd is voor leerlingen van 12 tot 20 jaar, die om verschillende redenen moeilijk een plek kunnen vinden binnen het onderwijs. De vier gebieden waar het Praktijkonderwijs veel aandacht aan besteedt zijn wonen: werken, vrije tijd en burgerschap.

Op De Maat leren en oefenen de leerlingen die vaardigheden waar ze in het verdere leven veel aan hebben. De school is praktijkgericht en doordat het een kleine school is ben je er geen nummer. De begeleiding is zeer persoonlijk. Heel belangrijk voor kansen in de toekomst, is het vinden van werk. Werk betekent een goede besteding van de dag, het omgaan met collega’s en natuurlijk ook het verdienen van een salaris.

De leerlingen worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Het werken wordt ook geoefend in een speciaal daarvoor gebouwd Arbeids Training Centrum. Hier leren ze werken met machines, gereedschappen en materialen: van heftruck tot tractor, van lasapparaat tot kloofmachine. Daarnaast lopen de leerlingen veel stage. Ze kunnen een richting kiezen die past bij hun voorkeur en het beroep dat ze later willen gaan doen. De Maat helpt zoeken naar een baan en heel vaak lukt dat. In 2014 kwamen zelfs alle leerlingen op een passende werkplek.

Naast werken en wonen heeft iedereen ook vrije tijd. De Maat helpt de leerlingen ook bij het zoeken van een passende vrijetijdsbesteding. Op De Maat leer je namelijk dingen die er toe doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.