pinkeltje heeft primeur met buitenslaaptuin

‘Slapen in de buitenlucht, wakker worden en de wolken voorbij zien drijven, luisteren naar de vogeltjes, het ritselen van de bladeren of de regen op het dak’. Zo slapen de kinderen bij kinderopvang Pinkeltje in Balkbrug en Nieuwleusen, in de door de eigenaar ontworpen ´buitenslaaptuin´. Pinkeltje heeft met de ingebruikname van deze ´buitenslaaptuin´ een primeur in de Groene kinderopvang in Nederland.

In 2011 is Pinkeltje al begonnen om een programma op te zetten om baby´s in de natuur te laten slapen. Bij het ontwerp van de babybedjes is rekening gehouden met alle aspecten die van belang zijn voor het buitenslapen, zoals kindvriendelijkheid, veiligheid en arbeidsomstandigheden van het personeel. Inmiddels zijn deze pionierservaringen omgezet tot een buitenslaaptuin, waar maar liefst 10 kinderen in gekeurde bedden slapen onder een afdak. Een hordeur houdt de insecten buiten en er is direct toezicht op de buitenbedjes.

Geheel nieuw is het buitenslapen niet. In Finland weet men niet beter dan dat jonge kinderen buiten slapen. In Finland is onderzoek gedaan naar de ervaringen van ouders van het buitenslapen van de kinderen. De onderzoeksresultaten komen geheel overeen met de ervaringen van Pinkeltje. Kinderen slapen beter en langer buiten, ze zijn fitter en vrolijker en eten beter als ze buiten slapen. Doordat de kinderen uitgeruster uit bed komen kunnen ze zich beter concentreren en genieten van de vele (buiten)activiteiten die bij Pinkeltje worden aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.