peutergym extra met extra begeleiding

De logopedisten van Tweespraak Logopedie & Dyslexie en de kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie ‘de Carrousel’ starten met Peutergym Extra in Ommen. Loes Bouwman (kinderfysiotherpeut) en Janke Haan (logopedist) starten vanaf 10 februari met het eerste groepje. En ze hebben er enorm veel zin in.

“Over het algemeen verloopt de ontwikkeling vanzelf. Sommige kinderen hebben echter extra begeleiding nodig. De ontwikkeling kan vertraagd of anders verlopen. Peuters zien bewegen als spelen en leren spelenderwijs. Door “doen” te combineren met taal, vergroot een kind zijn kennis en vaardigheden. Dit is ook de kracht van de combinatiebehandeling. Het is laagdrempelig en het geeft kinderen dat duwtje in de rug dat ze nét even nodig zijn.”

Peutergym Extra

“Het programma van ‘Peutergym Extra’ bestaat doorgaans uit acht lessen waarin gewerkt wordt met vier verschillende thema’s. Elke les begint met het verwelkomen van de kinderen in de kring. Vervolgens worden liedjes gekoppeld aan beweging en fantasiespel. De kinderfysiotherapeut en logopedist begeleiden, activeren en stimuleren de peuters in de groep zodanig, dat ze zoveel mogelijk worden aangezet tot bewegen en het integreren van spraak-/taalvaardigheden.”

Voorafgaand aan een thema krijgen ouders/verzorgers uitleg, tips en adviezen via een nieuwsbrief. Na afloop van het programma ‘Peutergym Extra’ zal er met ouders een eindafspraak gemaakt worden. Hierin kan worden teruggekeken op de ‘Peutergym Extra’, vindt er indien gewenst een herhalingsonderzoek plaats en zal er een advies worden gegeven door de kinderfysiotherapeut en logopedist.

Kosten

Logopedische behandeling wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De kinderfysiotherapeutische behandeling wordt de eerste achttien keer vergoed vanuit de basisverzekering. Vervolgens komt de vergoeding uit de aanvullende verzekering van de ouders en/of verzorgers. Peutergym Extra bestaat uit maximaal tien lessen.

Vanaf 10 februari worden de lessen op dinsdagochtend gegeven van 9.00 tot 9.30 uur. De lessen zijn speciaal voor kinderen met faalangst, verminderd zelfvertrouwen, angst voor spreken en/of bewegen in een groep, onduidelijk spreken, motorische achterstand, taalachterstand, veelvuldig vallen of struikelen.

De eerste groepsles start bij Fysiotherapie ‘de Carrousel’ in Ommen. Er zijn echter ook mogelijkheden dat we op locatie komen (bijvoorbeeld op de peuterspeelzaal of kinderdagverblijven enzovoorts). Wil je meer informatie, bel dan naar Tweespraak (0529-455593) of Fysiotherapie de Carrousel (0529-451853). Je kunt ook mailen naar info@tweespraaklogopedie.nl of kinderfysiotherapie@fysio-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.