pas op het wordt weer glad

Het wordt zaterdag aan het einde van de dag weer glad. Ook de zondag kan nog glad beginnen. Dat vertelt MeteoGroup ons. Door de kou van de sneeuw in de grond, is er na zonsondergang opnieuw sprake van regionale gladheid.

Richting het oosten van het land heeft zich een flinke laag sneeuw opgebouwd. Zo ligt in Limburg, de Achterhoek, Overijssel, Drenthe en Groningen vrijwel overal meer dan 4 centimeter sneeuw.

Door de neerslag zijn de wegen nog steeds nat. De afgelopen dagen is het koud geweest en die kou heeft zich op kunnen bouwen in de ondergrond. De wegdektemperaturen liggen dan ook lager dan de luchttemperaturen.

Na zonsondergang raakt de weg geleidelijk weer bevroren. Laat je dus niet verrassen door de thermometer in je auto. Ook al is het buiten nog boven het vriespunt, toch kan bevriezing plaatsvinden van natte weggedeelten. Waar niet gestrooid wordt, is dan sprake van gladheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.